Kodune juuksevärv tekitas naisele ohtliku põletuse

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis videost

41-aastane Tina Littlewood on enda sõnul juba 20 aastat kodus juukseid värvinud, kuid kunagi varem pole tal tekkinud värvile sellist reaktsiooni nagu nüüd, kui ta allergia tõttu haiglasse sattus.

Tunde pärast Clairol Nice ’N Easy juuksevärvi kasutamist hakkas Tina nägu paiste minema. Vähehaaval paistetas nägu üha edasi ning tekkisid ka vesised villid, mida arst võrdles hiljem tulekahjuohvri põletushaavadega, vahendab Daily Mail.

Kuna allergiline reaktsioon juuksevärvile osutus nii intensiivseks, vajas Tina haiglaravi ning ei saanud paistes silmade tõttu näha koguni viis päeva. Nüüdseks on naine otsustanud värvimisest sootuks loobuda ning laseb oma hallidel juuksekarvadel välja kasvada.

«See oli nii õudne, et ühel hetkel ma mõtlesin: «See on kõik, nüüd aitab – ma ei kavatse juuksevärvi pärast surra». See oli piin. Ma arvasin, et jään pimedaks, kui mitte hullemat,» rääkis ta hirmsast kogemusest.

Tina kasutas sama Clairoli juuksevärvi, mida ta oli varemgi mitu korda kasutanud ning tegi enda sõnul 24 tundi enne värvimist allergiatesti, nagu näeb ette värvi kasutusjuhend. Tema sõnul polnud siis allergiast mingit märki.

20 minutit pärast värvimist hakkas aga naise pea sügelema. Sügelus läks muudkui tugevamaks, kuid Tina eeldas, et see läheb ise üle. Hommikuks oli naise pea paistes nagu pall ja täis inetuid ville. Allergiaravimitest polnud esialgu leevenduseks suurt tolku ning naine vajas haiglaravi, kus talle manustati steroide, antibiootikume ja antihistamiinikume.

Clairoli esindaja sõnul esineb nii tugevat allergilist reaktsiooni juuksevärvile äärmiselt harva ja tooted on hoolikalt välja töötatud, et nende juhendile vastav kasutamine oleks turvaline.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles