Kuidas aru saada, et mehel on keskeakriis?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kas sinu kallis mees on hakanud järsku niisutavat kreemi kasutama või plaanib ta omale tätoveeringu teha? Sellised pisiasjad võivad viidata, et mehel on varajane keskeakriis.

Briti teadlased viisid 2000 mehe seas läbi uuringu ning selgus, et keskeakriisile võivad viidata mõned märgid, mida varem pole keskeakriisiga seostatud, kirjutab Genius Beauty.

Näiteks viitab keskeakriisile mehe soov rohkem sporti teha, maratoni joosta või tihemini jõusaalis käia. Taolised asjad näitavad, et mees tunneb end vanana ja tahaks noorusaega pikendada. Sama kehtib ka tätoveeringute kohta.

Uuring tõestas, et levinud arvamused, justkui keskeakriisile viitaks depressioon ja armukese otsimine, on iganenud. Vähemalt nii väitis kolmandik uuringus osalenud meestest ja iga neljas mees nimetas taolisi arvamusi klišeedeks. 

Kaasaegse mehe keskeakriisile võivad viidata hoopis näiteks see, kui mees hakkab sööma probiootilist jogurtit või kasutama niisutavat kreemi.

Paljud mehed hakkavad varajase keskeakriisi ajal tööl käima auto asemel rattaga. Mõni võib teha omale konto sotsiaalvõrgustikku, teine tunneb suuremat huvi populaarsete dieetide vastu. 

Uuring näitas, et 50 protsenti üle 40. aastastest meestest üritavad paremad ja sportlikumad välja näha ja selleks on nad valmis ka valu kannatama (nt tegelevad ekstreemspordiga).

Selgus seegi, et tavaliselt algab keskeakriis umbes 45. eluaasta paiku ja kestab natuke üle aasta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles