Kuus põhjust, miks ka väga head suhted võivad lõppeda

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jay Z ja Beyonce.
Jay Z ja Beyonce. Foto: Mason Poole/AP

Meedias on viimasel ajal palju arutelusid olnud selle üle, kas Beyonce ja Jay Z on endiselt õnnelikud koos. Tundus, et nende kahe suhe oli tugev kui kalju, mida miski ei suuda kõigutada. Kuidas on siis võimalik, et ka näiliselt kõige paremad ja tugevamad suhted võivad ühel hetkel puruneda?

Ajakiri Marie Claire uuris suhteekspert Lodro Rinzlerilt, miks võivad ka head suhted mõnikord oma lõpu leida.

1. Erinevad väärtushinnangud

Kui paar näeb koos hea välja või kui tundub, et nad naudivad teineteise seltsi, siis ei tasu veel arvata, et nad on alati ühel meelel või õnnelikud kahekesi olles. Kui ühe jaoks on töö olulisem kui suhe või kui üks ihkab perekonda, teine tahaks aga veel vabadust nautida, siis ei pea see suhe kaua vastu. Kui olete püsisuhtes, siis tasuks omavahel neist asjadest rääkida, sest kui te olete ühel lainepikkusel, siis on tunduvalt lihtsam koos edasi astuda.

2. Uued stressiallikad

Kui tahad kellegagi suhtes olla, siis pead olema valmis selle inimese kõrval seisma ka kõige keerulisematel aegadel. Kui paar on aastaid koos olnud, siis tõenäoliselt on nende suhe käinud läbi nii heast kui halvast, ent see ei tähenda, et uued stressiallikad ei või teid rööpast välja lüüa. Hea suhte tunnuseks on see, kui seisate teineteise kõrval ka siis, kui asjad muutuvad väga ebamugavaks. Mida avatumalt saate teineteisega suhelda, seda tõenäolisemalt olete pikka aega koos.

3. Erinevad eluetapid

Suhe võib ju imeline olla ja te võite teineteise vastu head olla, kuid see ei tähenda, et te kogete pidevalt samu asju. Kui olete elus erinevates etappides, peaksite sellest rääkima ja mingisugusele kompromissile jõudma. Näiteks kui mees on sinust vanem ja tahaks varsti abielluda, kuid sina tahaksid enne ülikooli lõpetada ning karjääri luua, siis see on oluline asi, millest rääkida. Kompromissi loomine sellises olukorras on tore, kuid kui te seda teha ei suuda, siis lähete ilmselt varsti lahku.

4. Puudub usaldus

Usalduse puudumine on üks põhilisi asju, miks suhted lõppevad. Kui keegi petab sind, siis sa ei saa teda ilmselt niipea usaldada. Isegi, kui usaldus taastub, kulub selleks palju aega. Sellises olukorras võib tunduda, et lihtsam oleks lahku minna. Usalduse taastamine on keeruline, kuid see on tegelikult tehtav, kui te mõlemad olete valmis sellele pühenduma.

5. Erinevad eluviisid

Üks teist käib igal õhtul väljas, kuid teisele meeldib kodus olla. Üks teenib palju raha ja kulutab seda, teine tahaks aga säästa. Kuigi te ilmselgelt naudite teineteise seltskonda, ei pruugi te sageli kohtuda. Alguses üritate kompromisse leida selle osas, kui tihti te kohtute ja kus aega veedate või raha kulutate, kuid aja jooksul hakkab taoline kompromisside loomine ühte teist tüütama. Kui teie eluviisid on väga erinevad, siis tasuks seda avameelselt tunnistada ja arutada, kuidas edasi liikuda nii, et mõlemad oleks rahul.

6. Sa pole see õige

Seda on raske tunnistada, kuid mõnikord võib juhtuda, et püsisuhte üks pool avastab, et ta on koos küll imelise inimesega, kuid see inimene pole tema jaoks õige. Kuigi teie suhe võib olla tugev ja te saate hästi läbi, ei tähenda see, et olete leidnud oma hingesugulase. Ei tasu astuda läbi elu mõeldes, et iga inimese jaoks leidub vaid üks õige partner, kuid samas tasub ära tunda neid inimesi, kes sulle sobivad ja kes mitte. Kui taipad, et oled koos vale inimesega, siis see on küll alguses raske, kuid parem on seda võimalikult varakult tunnistada kui pärast mitmeaastast abielu taibata, et tahaksid midagi muud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles