Noor naine kaotas üle 70 kilo ja leidis esimest korda elus armastuse

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Endine toidusõltlane, kes unistas terve oma elu kallima leidmisest, võttis end ühel hetkel kätte ja kaotas üle 70 kilogrammi. Lõpuks täitus naise unistus ja ta sai kogeda ka armastust.

Hazel Dyson (27) kaalus enne peaaegu 140 kilogrammi, kõige raskem oli naine enda sõnul 21. aastasena. Noor naine oli oma välimuse tõttu loobunud mõttest, et tema võiks kunagi omale kallima leida, kirjutab Daily Mail.

Dyson meenutab, et mehed kritiseerisid pidevalt tema figuuri, teda kutsuti tänaval «hiiglaslikuks» ja «jõledaks». See mõjus noore naise enesekindlusele ja ta veenis end, et tema ei leia kunagi tõelist armastust.

«Mul oli juba lapsepõlves probleeme kehakaaluga. Kui ma jõudsin keskkooli, kaalusin 95 kilogrammi. Aastate jooksul kaal üha kasvas ja 21. eluaastaks kaalusin umbes 140 kilogrammi ja kandsin rõivaid suuruses 54,» meenutab Hazel. «Kõik mu sõbrad olid tõeliselt saledad ja ilusad, mina olin ainuke paks. Pereliikmed üritasid mind pimekohtingutele saata, aga ma tundsin oma välimuse tõttu liiga suurt häbi.»

Sellest tulenevalt ei õnnestunud naisel kunagi armastust leida. Ta valetas mõnikord oma sõbrannadele erinevate kuttide kohta, et keegi ei saaks teada, et tal pole kunagi päris poiss-sõpra olnud.

Oma häbitunde summutamiseks otsis naine lohutust pitsast, šokolaadikoogist ja Hiina kiirtoidust. Ta käis harva kodust väljas ja veetis suurema osa oma päevadest teleri ees või Facebookis.

Motivatsiooni leidmine

Naist motiveeris aga see, kui ta 2008. aastal oma perearsti külastas. «Perearst ütles mulle, et kui ma kohe ei hakka kaalu langetama, siis ootab mind 30. aastaselt ees puusaoperatsioon. Mul oli nii häbi. Kuni selle hetkeni olin arvanud, et olen ülekaaluline, sest mul oli polütsüstiliste munasarjade sündroom, kuid ma taipasin siis, et pean lõpetama ettekäänete otsimise,» rääkis naine.

Ta meenutas, et oli pidevalt väsinud ning tal polnud eriti palju energiat. Pärast arstil käimist ta mõistis, et ka tema luudel oli raskusi ülekaalulisusega toimetulekul. 

«Nägin Facebookis pidevalt pilte, kuidas mu sõbrannad abiellusid ja lõbutsesid. Nemad elasid õnnelikult oma elu ja ma tahtsin sama teha,» sõnas Hazel. 

Naine liitus Suurbritannias tegutseva kaalulangetust propageeriva liikumisega Slimming World, et viimaks kaalus alla võtta ja leida armastust. Ta viskas kodust välja rämpstoidu ja täitis oma külmiku puu- ja juurviljadega. Ja igal aastal enne oma sünnipäeva tõotas naine endale, et peagi leiab tema ka armastuse. 

«See oli raske protsess ja muidugi tuli mul ette libastumisi, kuid mind motiveeris see, kui ma nägin oma sõpru, kes oli armunud ja õnnelikud. Ma ei tahtnud saada 30. aastaseks ilma, et oleksin kunagi armastust tunda saanud. Ma usun, et iga naise unistus on leida enda kõrvale keegi, kellega oma elu jagada,» sõnas ta.

Hazel Dyson ütles, et ta kartis kohutavalt esimest Slimming Worldi kokkusaamist ja ehmus, kui sai teada, kui palju ta tegelikult kaalus. Samas teadis naine, et kui ta ei astu oma hirmudele vastu, siis ta jääbki eluks ajaks nii suureks. Seda ta aga ei tahtnud. «Ma tahtsin oma õnneliku lõpuga lugu,» lausus naine.

Lõpuks tuli ka armastus

Pärast kuut aastat kestnud dieete ja treeninguid oli naine kaotanud üle 70 kilo ja seda täpselt oma 26. sünnipäevaks.

Hazel tegi omale konto kohtinguportaali Plenty of Fish ning peagi hakkasid mehed teda komplimentidega «pommitama». 

«Kartsin alguses, et mehed saadavad mulle inetuid sõnumeid mu välimuse kohta, sest minevikus olid mul meestega olnud vaid halvad kogemused. Kuid nüüd olid mehed väga meeldivad ja kiitsid mu kaunist naeratust. Iga kord, kui ma oma kontole sisse logisin, ootas mind ees uus sõnum mõnelt mehelt, kes mind välja kutsus. Mul oli seda raske uskuda. Esimest korda elus pidasid mehed mind niivõrd ilusaks, et tahtsid mind oma käevangu.»

Paar kuud hiljem kohtas Hazel ka oma esimest kallimat. Naise sõnul oli mees väga meeldiv ja tekitas temas erilise tunde. 

«Mul oli natuke piinlik talle tunnistada, et mul polnud kunagi varem suhet olnud, kuid ta oli väga mõistev. Uute inimestega tutvumine muudab mind alati närviliseks, kuid veelgi hullem on see siis, kui sa alles 26. aastaselt tutvud oma esimese kallimaga,» meenutab naine.

Kahjuks läksid nad üheksa kuud hiljem lahku, kuid Hazeli sõnul oli see hea kogemus ja naine hoiab silmad lahti, et kohata Härra Õiget.

Selle asemel, et end peita, käib naine nüüd julgelt väljas. «Enne varjasin oma keha suurte T-särkide ja pusadega, kuid ma ei häbene enam oma välimust ega taha midagi varjata. Mul kulus kuus aastat, et saada selliseks, nagu ma täna olen ja ma olen lõpuks piisavalt enesekindel, et elada ja armastada nii, nagu ma alati olen tahtnud.»

Vaata siit, milline oli Hazel enne ja siit, milline on naine nüüd!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles