Kolm kompromissi, mida suhte nimel peaks tegema

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

On väga palju asju, mida ei tohiks kunagi suhte või partneri pärast ohverdada. Kuid mõnikord võivad kompromissid kahe inimese vahel olla kasulikud.

Iga inimene ja iga paar on erinev ning selle pärast on igas suhtes ka probleemid erinevad, kirjutab Women’s Health Magazine. Suhteeksperdid annavad nõu, mis küsimustes oleks hea leida kuldne kesktee:

  • Milline teie seksielu on

Selle küsimuse puhul on väga oluline jõuda ühisele arvamusele, mis mõlemale sobib. Oma suhte nimel oleks hea, kui te suudaksite leida kuldse kesktee. Kui paaril on erinevad eelistused seksi juures, siis on vaja jõuda kompromissini. See tähendab, et kui üks osapool tahab näiteks rohkem uusi asi proovida, siis ka teine läheb sellega vahetevahel kaasa, kuigi see ei pruugi olla tema eelistus. Muidugi ei tohi teha selliseid kompromisse, kus ühel tekib ebameeldivustunne. Eesmärk on, et te mõlemad oleksite õnnelikud ja tuleksid vajadusel üksteisele vastu.

  • Kui tihti te sugulasi külastate

Kui paar on äsja kihlunud või abiellunud, siis võib keeruline olla otsustada, kelle perekonda vabal ajal külastada. Kuid kui te ei jõua üksmeelele, kelle perekonna juures näiteks pühi veeta, siis võib tekkida palju konflikte ja arusaamatusi. Isegi kui sa ei saa oma partneri perekonnaga läbi, siis nendega aja veetmine on kompromiss, mida iga inimene peaks suhtes tegema. Sulle ei pruugi sinu ämm ja äi küll meeldida, aga nad on siiski sinu partneri lähisugulased. Mitte midagi head ei tule sellest, kui püüad neid iga hinna eest vältida.

  • Kui palju ja mille peale te raha kulutate

Kuigi on oluline, et teil oleksid partneriga sarnased vaated selles osas, mille peale raha kulutada ja milleks säästa, siis vahel võivad tekkida erimeelsused. Kui küsimus on näiteks, kas kulutada raha puhkuse või uue kodumasina peale, siis arvamused võivad erineda. Mõlema osapoole arvamust peab selliste tähtsate otsuste puhul kuulda võtma. Lõppkokkuvõttes peab peale otsuse tegemist olema tunne, et olete mõlemad võitnud: te olete leidnud kuldse kesktee, mis sobib teile mõlemale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles