Kavalad nipid, kuidas kiiresti parandada rikutud riideid

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kõikidel on ette tulnud ootamatuid hädaolukordi, kus on kiiresti vaja mingi riideese või aksessuaar korda  teha. Good Housekeeping jagab geniaalseid mooduseid, kuidas sellistest olukordadest võitjana välja tulla.

1) Eemalda riietelt inetud kaenlaaluste plekid sidrunimahla või söögisoodaga. Hõõru kaenlaaluste all olevaid plekke sidrunimahla ja vee seguga. Tugevamate plekkide puhul pane plekile söögisooda ja vee segu, lase sellel paar minutit seista ja seejärel loputa maha enne pesumasinasse panemist.

2) Tugevate lõhnade eemaldamiseks pritsi riietele veidi viina. Kui tahad panna särki selga, kuid sellel on küljes halb lõhn ja sa ei jõua seda eelnevalt pesta, siis pritsi sellele veidi viina peale ja lase ära kuivada. Alkohol tapab bakterid, mis tekitavad halba lõhna.

3) Huulepulga plekkide eemaldamiseks kasuta juukselakki. Piserda riidele juukselakki peale, lase sellel mõned minutid seista ja viska see pesumasinasse. See tehnika ei pruugi töötada nende juukselakkidega, milles on vähe alkoholi.

4) Pingulda oma päikeseprille läbipaistva küünelakiga. Kui päikeseprillide sang on lõtv ja sul ei ole kruvikeerajat käepärast, siis pane raamide hingele veidi läbipaistvat küünelakki, et seda ajutiselt pinguldada.

5) Kinnita ärakukkuvat nööpi ajutiselt läbipaistva küünelakiga, et see eest ära ei kukuks.

6) Hõõru seemisnahast kingadelt küüneviiliga mustust maha.

7) Eemalda nahksaabastelt veeplekke pehme hambaharja ja äädikaga. Kui vesi, lumi või sool on sinu saabaste välimust rikkunud, siis pista pehme otsaga hambahari äädika sisse ja hõõru õrnalt plekk maha.

8) Peale treeningut kalla veidi söögisoodat oma botaste sisse, et eemaldada higi ja ebameeldiv lõhn.

9) Kui rinnahoidja traat hakkab välja tulema, siis pane selle koha peale väike plaaster.

10) Eemalda punase veini plekid valge veiniga. Kalla punase veini pleki peale enne pesemist valget veini.

11) Kui sukk hakkab jooksma, siis pane sellele kohale läbipaistvat küünelakki, et edasi ei hargneks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles