Iga mees võib kanda nahktagi

Linda Pärn
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
James Franco
James Franco Foto: mavrixonline.com/Scanpix

Meestele on esmajärjekorras ikka tähtis, et nende riided oleksid mugavad ja praktilised. Kui need kriteeriumid on täidetud, võib lisaks ilus kah olla, kirjutab Ooolala moeblogi. Ja mis on ese, mis vastab neile tingimustele? Loomulikult nahktagi!

Nahktagi pole enam ammu pelgalt mootorratturite või punkarite vormiriietus. Nüüd on selle eseme ilu ja asjalikkust hindama hakanud ka need, kes muidu naha ja neetide peale nina kirtsutavad. Erinevate stiilide ja lõigete valik on lihtsalt nõnda suur, et igaüks leiab oma lemmiku!

Oleme ausad, sügismantlit ei suuda sugugi kõik meesterahvad väärikalt välja kanda, tegemist on lihtsalt nõnda pretensioonika esemega, mis nõuab mingit müstilist sisemist enesekindlust ja tunnetust. Nahktagi näib aga passivat kõigile. Hästi selga istuva tagi juurde polegi viimistletud lõpptulemuseks palju vaja. Korralikud jalanõud ja vanad lemmikteksad, näiteks. Kindlasti ei pea jalanõusid ilmtingimata tagi värvi järgi passima, kuid tasuks jälgida, et see püksirihmaga ühte tooni oleks.

Meeste nahktagide valikus kipuvad ikka domineerima klassikaline must ja pruuni erinevad varjundid.

Lance Bass
Lance Bass Foto: mavrixonline.com/Scanpix

Naljakas, et pruun värv, mida me teistes olukordades peame igavaks ja üksluiseks, muutub mehe seljas silmapaistvaks ja pisut edevakski. Pruun tagi sobibki rohkem neile meestele, kes oma riietuses erinevaid värve, kuid just eriti praegu moes olevaid beežikaid ja sinakaid toone eelistavad. Musta tagi võiksid eelistada need mehed, kes üleliia silma paista ei soovi või kelle stiil on klassikalises mõttes pisut rokilikum.

Kui ka see valikut teha ei aita, tasuks mõelda oma juuste, silmade ja naha tonaalsuse peale. Kui oled «klassikaline põhjamaalane», võib must olla kindlam valik. Kuigi tihti soovitatakse heledanahalistel eelistada pruuni värvi, sest musta kõrval mõjub hele nahatoon veel heledamalt, võib olla keeruline leida sellise alatooniga pruuni tagi, mis sinu nahaga passiks. Pruunid tagid sobivad aga vaieldamatult kõikidele tõmmudele ja/või pruunisilmsetele meesterahvastele.

Igasugune nahktoode vajab pidevat hoolt. Nahk on veekindel, kuid et need omadused kestaksid, tuleb selle eest regulaarselt hoolt kanda. Poodides on saadaval laias valikus erinevaid spetsiaalseid vahendeid alates pihustitest lõpetades vahadega, kuid kui kodus parasjagu midagi muud ei ole, ajab asja ära ka üks rasvane kehakreem (näiteks Nivea). Hooldamata nahkese kaotab oma veepidavuse, muutub hapraks ning võib lausa murduda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles