Pildid: Tanel Veenre südamed on Stockholmis näitusel

Linda Pärn
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tanel Veenre

23. augustil avati Stockholmi ehtegaleriis Platina Tanel Veenre ja Märta Mattssoni näitus «SOLOS: NEVER ODD OR EVEN». Palidroomidest (loe näituse pealkirja ka tagurpidi!) innustust saanud väljapanekus esitlevad mõlemad kunstnikud oma värskeimat loomingut.

Ehteseeriaga «HEARTOLOGY» esitas Tanel Veenre endale väljakutse puhastada vormikeel ja materjalide kasutus lähtudes vaid ühest arhetüüpsest kujundist – südamest. Näituse kahekuuline ettevalmistuse protsess oli pea sugestiivne teekond, kus iga päev sai täidetud ühe puidust südame voolimisega. Nõnda valmis lõpuks 18-st südamest koosnev seeria, vormimäng sümmeetria ja avamise-sulgemise teemadel.

Foto: Tanel Veenre

Ideaalseks voolimismaterjaliks sai stabiliseeritud puit – hiljuti leiutatud hüpermaterjal, mis ühendab endas puidu ja plastiku omadused (naturaalne puit on äärmuslikes tingimustes täidetud kunstvaiguga, mis kaotab esimese tekstuuri jättes ometi alles mustrid). Lisaks stabiliseeritud puidule on väljas ka rekonstrueeritud korallist, gagaadist ja roosipuust südameid.

Foto: Tanel Veenre

Tanel Veenre taandatud vormikeel on dialoogis Märta Mattsson seeriaga «PHANTOMS», milles loodus saab kultuuriga üheks kõige ülemeelikumal kombel, kaleidoskoopilises värvide ja tekstuuride pillerkaaris.

Foto: Tanel Veenre

Näitus «SOLOS: NEVER ODD OR EVEN» sai alguse tänavu kevadel Münchenis suurürituse Schmuck raames ja liigub jaanuaris 2014 Bangkoki. Näitus Platina galeriis on avatud kuni 20. septembrini 2014.

Foto: Tanel Veenre

Galerii PLATINA on tugevaim kaasaegse ehte galerii Skandinaavias tähistades tänavu septembris oma 15. tegutsemise aastat. Näitusetegevust toetavad Eesti Kultuuriministeerium ja Eesti Kunstnike Liit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles