Miks tasub hommikuti süüa puuvilju?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Puu- ja juurviljad on ühed kõige tervislikumad toiduained, mida oma igapäevasesse menüüsse lisada. 

Healthmeup.com toob välja, miks on puuvilju eriti kasulik süüa just hommikuti:

1) Rohkem energiat

Puuviljad sisaldavad rikkalikult häid süsivesikuid, mis on peamine põhjus, miks tasub päeva alustada nende söömisega. Lisaks on puuviljades palju kiudaineid ja aeglaselt seeditavaid suhkruid, mis annavad kehale terve päev energiat. Õunad, apelsinid, banaanid, marjad ja melonid on hea valik hommikusöögi kõrvale.

2) Parem seedimine

Puuviljade söömine puhastab organismi, seega on neid hea süüa just hommikuti, et puhastada keha öö jooksul kogunevatest mürkainetest. Puuviljad parandavad seedimist ja puhastavad organismi, mille tulemusel saad rohkem energiat.

3) Ensüümirikkad toiduained

Puuviljad sisaldavad isegi rohkem kasulikke ensüüme kui juurviljad. Ensüümid on vajalikud seedimisele ja mitmetele teistele protsessidele organismis. Need aitavad kehal omandada toidust toitaineid. Seega tasub hommikusöögi kõrvale süüa vähemalt ühe puuvilja.

4) Tõstab tuju

Keha vajab häid toitaineid, et saaksid olla parimas vormis ja tujus. Puuviljad on head loodusliku glükoosi allikad, mis parandavad suurel määral tuju. Looduslik suhkur ja kiudained aitavad paremini keskenduda ning annavad vaimset energiat.

5) Vähendab stressi

Puuviljad sisaldavad palju C-vitamiini ja see hoiab ära haigusi ning võitleb stressi vastu. Nende söömine on hea viis, kuidas hoolitseda oma vaimse ja füüsilise tervise eest.

6) Suur veesisaldus

Puuviljad on täis vett, mis on samuti organismi tööks väga oluline. Oluline on alustada hommikut vee joomisega, sest terve öö pole keha vett saanud. Kõige rohkem vett sisaldavad melon, õun, apelsin, kiivi, ananass, greip ja pirn.

7) Leevendab magusaisu

Kui sa armastad magusat, siis võib sul terve päev maiustuste järele isu olla. Kuid puuviljade söömine on parim lahendus, kuidas magusaisu rahuldada – need sisaldavad looduslikku suhkrut, aga on tervislikud. Alustades päeva puuviljadega ei teki sul kiiresti uus magusaisu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles