Hispaanlannad korraldasid «vägistamiskartusega» linnapea vastu rinnahoidjaprotesti

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hispaanlannad korraldasid «vägistamiskartusega» linnapea vastu rinnahoidjaprotesti
Hispaanlannad korraldasid «vägistamiskartusega» linnapea vastu rinnahoidjaprotesti Foto: SCANPIX

Hispaanias Valladolidis korraldasid rohkem kui 500 naist šovinistlikuks ja tagurlikuks peetava linnapea vastu rinnahoidjaprotesti.

Valladolidi linnapea Javier Leon de la Riva sõnas raadiojaamale Onda Cero antud intervjuus, et vägistamisväited tuleks igakülgselt kontrollida ning tal oleks ebamugav kui ta peaks mõne naisega kahekesi lifti sattuma, kuna teda võidakse ebaõiglaselt süüdistada vägistamiskatses, edastab The Local.

«Kujutage ette, et olete liftis ning seal on naine, kes hakkab külge lööma. Naine võtab seeliku ja rinnahoidja ära ning kui lift vastavale korrusele jõuab, jookseb ta karjudes liftist välja jättes mulje nagu teie oleksite tahtunud teda vägistada,» selgitas mees oma seisukohta.

Valladolidi naised korraldasid linnapea vastase protesti hoolimata sellest, et linnapea vabandas ning selgitas, et teda mõisteti valesti.

Inimõigusaktivist Ada Colau kutsus naisi Twitteris linnapea ja sama moodi mõtlevate poliitikute vastu protestima nende elu- ja töökohtade juures.

 Naisõiguslased pidasid Valladolidi raekoja juures minutilise leinaseisaku nende naiste auks, kes on kaotanud elu oma abikaasa või elukaaslase käe läbi ning nõudsid šovinistliku ja tagurliku linnapea tagasiastumist.

Demonstrandid võtsid rinnahoidjad seljast ja sidusid need kokku ning lahkusid neid kandes. Lisaks Leon de la Rivale oli nende kriitika suunatud ka soolise võrdõiguslikkuse ministrile Ana Matole, kes seni ei ole juhtunu kohta midagi öelnud.

Parempoolsete vaadetega de la Riva on Valladolidi linnapea olnud 1995. aastast ning teda tuntakse hoolimatu sõnakasutuse poolest.

68-aastane linnapea töötas enne poliitikuks saamist günekoloogina.

Hispaanlannad plaanivad korraldada 2. septembril veel ühe protesti, et linnapea tagasi astuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles