20 märki, et teie suhtel pole tulevikku (1)

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kas sulle tundub, et sa ei suuda panna meest endale pühenduma? Võib-olla on suhte jooksul olnud mitmeid ohumärke, kuid sa pole neid märganud või oled neid meelega vältinud. Siin on mõned märgid, mis viitavad sellele, et teie suhtel pole tulevikku.

1. Te ei räägi kunagi tulevikust

Selles pole midagi halba, kui te elate hetkes, aga kui te ei tee plaane tulevikuks, siis võib teie suhe jääda lühikeseks, kirjutab iVillage. Seksiekspert Amy Levine sõnas, et tulevikuplaanide tegemine on areneva suhte tervislik osa. «See näitab ka seda, et olete teineteisele pühendunud,» sõnas Levine.

2. Ta on sulle maininud, et ei plaani abielluda

See võib tunduda ilmselge takistusena, kuid paljud naised ei pööra sellele suurt tähelepanu, sest usutakse, et nad on suutelised meest muutma. Tegelikult oleks ilmselt aeg hakata mehe sõnu tõsiselt võtma. «Mehed ütlevad naistele sageli, et nad on tegelikult lihtsad olendid,» sõnas Levine. «Kui ta näitab või ütleb sulle, kes ta on, siis usu teda. See säästab su aega ja energiat.»

3. Sul on veel teisigi silmarõõme

Ära eelda, et mees on sinule pühendunud, kui sa ise samaga ei vasta. Kui sul on mitu silmarõõmu, siis see viitab sellele, et sa ei võta oma suhet kuigi tõsiselt ja ilmselt tead alateadlikult, et teie suhtel pole tulevikku. 

4. Teid ühendab ainult seks

Kui teid ühendab vaid linade vahel müramine, siis on raske saavutada intiimsust tasemel, mida te mõlemad väärite. «Kuum seks pakub suurt rahuldust ja võib sind särama lüüa, kuid tõsise ja õnneliku suhte jaoks sellest ei piisa,» lausus Levine.

5. Teil on palju ühiseid huvisid, kuid te ei seksi

Kui teie suhtest puudub niivõrd oluline koostisosa nagu seks, siis ilmselt ei liigu teie suhe enam edasi. Levine ütles, et armusuhteid otsides ei otsi me omale uut sõpra või korterikaaslast, me otsime kedagi, kes oleks nii sõber kui kallim.

6. Te elate juba koos

Kui te elate juba koos nagu abiellunud, siis võib-olla pole teil piisavalt motivatsiooni, et oma suhet järgmisele tasandile viia. Levine selgitas, et mehed ei pruugi tahta suhet edasi arendada, kui nende jaoks on praegune olukord rahuldav ja nad saavad niigi seda, mida tahavad.

7. Mehe vanemad on lahutatud

Mõnikord võivad meid mõjutada meie vanemate teod või suhted. Võimalik, et üks teist võtab oma vanematelt eeskuju, sest ta lihtsalt ei tea, et võib eksisteerida ka teistsuguseid suhteid. Kui su mehe vanemad on lahutatud ja see on põhjuseks, miks mees suhtub suhtesse ettevaatlikult, siis tuleks sellest temaga pikemalt rääkida ja aidata mehel mõista, et teie suhet ei saa võrrelda tema vanemate suhtega.

8. Mehe semud pole veel abielus

Kui mehe sõpradel pole tõsiseid suhteid, siis ei pruugi ka mees olla piisavalt motiveeritud, et teie suhet edasi arendada. «Kui tema sõpradel on poissmeestele omane mõtteviis, siis tõenäoliselt jääb see ka mehele külge. Meie käitumine on sageli mõjutatud inimestest, kes meid ümbritsevad,» lausus Levine.

9. Te mõlemad käitute, justkui oleksite vallalised

Kuigi olete suhtes, käitute mõlemad nii, nagu oleksite veel vallalised. Kui soovite, et teie suhe muutuks tõsisemaks, peate võtma oma suhet «meie», mitte «mina» mentaliteediga. «Kui naudite rohkem teiste seltskonda, kui intiimselt kahekesi kodus olemist, siis tõenäoliselt pole te rahul sellega, mis teie vahel toimub,» ütles Levine.

10. Teil pole suhte jaoks aega

Kui üks teist või te mõlemad seate esikohal tööd, perekonda või sõpru, siis oleks aeg oma prioriteedid üle vaadata, kui soovite kokku jääda. Kui suhe pole teie jaoks prioriteediks, siis jääb suhtes millestki puudu ja see võib tekitada kibestumist ning teid teineteisest eemale tõugata.

11. Te pole selgesõnaliselt väljendanud oma ihasid

Kui mees ei tea, mida sa tegelikult tunned, siis ta ei pruugi mõista, et sinu jaoks on oluline asju edasi arendada. Sa pead talle selliseid asju ütlema! Peaksid juba algusest selgeks tegema, millised on sinu soovid ja kavatsused. Kui sa ei julge mehele oma soovidest rääkida, siis te ei peaks koos olema.

12. Teie suhe on pealiskaudne

Sa ei taha meest ära hirmutada, seega oled jätnud talle mulje, et suhe pole sinu jaoks eriti oluline. Kui sa kiiremas korras ausalt üles ei tunnista, mida sa tahad, siis lõpeb teie suhe peagi. Sa peaksid juba suhte alguses olema sina ise ning jagama oma mõtteid, kui mehele sina või su ideed ei meeldi, siis ei saa teie suhtest asja.

13. Lepid vähemaga, kui oled ära teeninud

Sa tead oma südames, et mees pole sinu jaoks õige, kuid sulle meeldib suhtes olemine. Ent võta teadmiseks, et see suhe ei muuda sind kunagi tõeliselt õnnelikuks. Kosjasobitaja Siggy Flicker ütles, et taolised suhted võivad vaid depressiooni tekitada. «Mina eelistaksin pigem üksinda kodus aega veeta, kui olla koos inimesega, kelle suhtes ma ei tunne mingit keemiat või kellega ma ei taha koos olla,» sõnas Flicker.

14. Jätsite vahele traditsioonilised sammud

Kui olete jätnud vahele mõned olulised verstapostid, näiteks armastuse avaldamise, siis tõenäoliselt triivib teie suhe kuskile mujale, kui õnneliku tuleviku suunas. Hakake kaotatud aega kohe tasa tegema, isegi kui see tähendab uuesti esimesele kohtingule minemist. Flicker ütles, et asjad, mis algavad liiga kiiresti, kipuvad ka lõppema liiga kiiresti.

15. Te pole koos reisinud

Reisides tulevad inimeste juures välja uued küljed, mida sa varem pole ehk tähele pannud. Reisimine võib olla väga oluline samm, mis aitab otsustada, kas liikuda koos edasi või minna lahku. «Reisimine on kõige parem teraapiavorm ja kui reisid koos partneriga, siis õpid selle inimese harjumuste ja iseloomu kohta nii mõndagi,» selgitas Flicker.

16. Sul pole oma isiklikku elu

Kui ootad pidevalt mehe järgi, siis võib asi olla selles, et tal pole plaaniski teie suhet edasi arendada. Sa ei pea jätma mehele muljet, et ta võib sinust ilma jääda, aga näita talle, et sul on oma elu. Liigne klammerdumine ei jäta sinust just kõige paremat muljet.

17. Teie suhe eksisteerib vaid internetis

Tänapäeval on normaalne, et inimesed saavad internetis tuttavaks, aga kui teil pole plaanis reaalselt kohtuda, siis ilmselt jääbki see suhe vaid internetti. Flicker soovitab arvuti kinni panna, välja minna ja uute inimestega kohtuda. «Vaata pigem teise inimeste silmadesse ja naerata, ära jõllita kogu aeg arvutiekraani,» soovitas ta.

18. Sa pole toonud meest oma maailma

Kui sa pole meest veel oma sõpradele või perele tutvustanud (või pole tema sind tutvustanud), siis ilmselt pole teil rolli teineteise tulevikus. Flicker ütles, et kui olete juba vähemalt pool aastat koos olnud, kuid pole kohtunud teineteise perega, siis on midagi valesti. 

19. Te väldite tülitsemist

Kui te ei väljenda kunagi oma tõelisi tundeid ega aruta tõsiseid teemasid, siis jääb teie suhe äärmiselt pealiskaudseks. Tülitsemine ja vaidlemine on iga suhte normaalsed osad. «Kui te ei tülitse, siis te ka ei armasta teineteist tõeliselt,» lausus Flicker. Lõpetage mullis elamine ja lubage endil emotsioone tunda, lõpuks muudab see teid vaid lähedasemaks.

20. Mees pole majanduslikult stabiilne

Kui mees ei tule rahaasjadega toime, siis võib sul olla raske temale pühenduda. Pea iseendaga ja ka mehega maha tõsine vestlus, et kindlaks teha, kas see suhe on pingutust väärt või mitte. «Kui mehel puudub majanduslik kindlustatus, siis võib olla raske temaga suhtes olla, kuid pidage meeles, et armastus saab kõigest võitu ja keegi pole meile lubanud, et elu on lihtne,» ütles Flicker. «Vaja läheb vaid ambitsioone, motivatsiooni ja sihikindlust, siis tuleb ka raha.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles