Seitse viisi, kuidas nädalavahetustest viimast võtta

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Esmaspäeva hommikutel tundub tihti, et nädalavahetus läks liiga kiiresti ja seda justkui poleks olnudki. Enamik inimesi kasutab puhkepäevi selleks, et teha tegevusi, milleks nädala sees aega ei jää, kuid see võib mõjuda kurnavalt.

The Huffnigton Post annab nõu, kuidas nädalavahetustest viimast võtta:

1) Puhka tööst

Otsusta reede õhtul, et nädalavahetusel sa ei mõtle tööst ega täida ühtegi tööga seotud kohustust. Laupäev ja pühapäev peaksid olema puhkepäevad, seega võid puhata süümepiinadeta.

2) Ära maga kaua

Kuigi sul võib olla kiusatus poole päevani magada, siis see ei tasu ära, sest niiviisi läheb pool päeva raisku. Lisaks mõjub see unegraafikule halvasti. Kui oled väsinud, siis tee parem lühike uinak päeval, aga ära maga palju kauem kui tavaliselt.

3) Ära jäta kõik toimetused nädalavahetuseks

Kui jätad kõik toimetused ja kohtumised nädalalõpu peale, siis ei ole sul aega lõõgastuda. Selle pärast tasub nädala sees võimalikult palju kohustusi ära teha, et nädalavahetusel rohkem tõeliselt vaba aega oleks.

4) Lülita end välja

Pidevalt nutitelefoniga sotsiaalmeedias olemine võtab energiat ja kurnab. Seega tasub nädalavahetustel võimalikult vähe erinevate tehnikaseadmetega tegeleda.

5) Ära planeeri liiga palju ette

Ole paindlik ja ära tee oma ajakava nädalavahetuseti liiga tihedaks. Planeeri ainult kõige olulisemaid asju, mida sa ootad naudinguga.

6) Ära tee tund või kaks mitte midagi

Väga hästi võib mõjuda teadmine, et sa ei pea puhkepäeva hommikul või pärastlõunal mitte midagi tegema. Kui sa ei pea midagi tegema ega kuskil olema, siis on sul võimalik täielikult lõõgastuda.

7) Astu oma mugavustsoonist välja

Nädalavahetused võivad muutuda igavaks, kui tekib rutiin. Esita igal nädalavahetusel endale uusi vaimseid ja füüsilisi väljakutseid, et iga nädalalõpp oleks huvitav ja teistsugune.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles