Kuidas muuta 30. eluaastad elu parimaks ajaks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui muretud ja lõbusad kahekümnendad on läbi saanud, siis võib tunduda, et kolmekümneselt tuleb järsku täiskasvanuks saada. Mõned on selleks valmis, teised tahaksid aga veel noorust nautida.

Hoolimata sellest, kus sa oma elus parajasti oled, tasuks teada mõningaid nippe, mis aitavad juba kolmekümneselt tulevikuks valmistuda, kirjutab Lifehack.

1. Hakka juba praegu pensioni jaoks raha säästma

Ilmselt oled seda soovitust ennegi kuulnud, aga mida varem sa säästma hakkad, seda muretumat pensionipõlve saad nautida. Ära oota 40. eluaastateni, alusta säästmisega kohe.

2. Hoolitse rohkem oma tervise eest

Ära mõtle, et hakkad homme rohkem trenni tegema või tervislikumalt toituma, alusta sellega juba täna. Hea uudis on see, et tervislikult toitumine pole sugugi keeruline. Söö lihtsalt rohkem päris toiduaineid (täisteratooted, puu- ja juuviljad, tervislikud rasvad, väherasvane liha ja piimatooted).

3. Ära veeda aega inimestega, kes rikuvad su tuju

Teismelistena ja ka kahekümnendates puutume sageli kokku inimestega, kes meile tegelikult ei meeldi. Kolmekümneselt on paras aeg neist inimestest lahti saada, sest nad tekitavad sinus vaid negatiivseid tundeid. Sa ei vaja selliseid inimesi oma ellu. 

4. Veeda aega nendega, kellest sa hoolid

Kolmekümneselt ümbritse end inimestega, kellest sa tõesti hoolid. Olgu nendeks su sõbrad, perekond, kolleegid. Veeda aega nendega, kes ajavad sind naerma ja kellega koos saad elu nautida.

5. Ürita paari asja võimalikult hästi teha

Igaüks meist peaks leppima mõttega, et me pole võimelised kõike hästi tegema. Vali üks või kaks tegevust, mida sa tõeliselt naudid ja ürita neid võimalikult hästi teha. Sel viisil on lihtne luua väga edukas karjäär.

6. Riski

Kuigi arvatakse, et kolmekümnendad on aeg, mil tasub rahulikumalt võtta ja kodu luua, ei pea seda nõu tingimata tõsiselt võtma. Jätka riskide võtmist. Ära karda läbi kukkuda. Kui suhtud ellu sel viisil, siis saad lõpuks ka vääriliselt premeeritud.

7. Kasva ja õpi iga päev

Ära lepi keskpärasusega. Loe võimalikult palju. Vaata harivaid telesaateid. Kõige õnnelikumad ja edukamad 30. aastased on need inimesed, kes otsivad pidevalt uusi teadmisi.

8. Investeeri oma perekonda

Lisaks pensioniks kogumisele tasuks raha investeerida ka oma perekonda. Kasuta raha selleks, et oma lähedastele head teha. See tekitab palju parema tunde, kui iseenda peale kulutamine.

9. Ära muretse tühiste asjade pärast

Asjad, mille pärast sa kahekümnendates muret tundsid, võivad kolmekümneselt täiesti tähtsusetud tunduda. Ja tead mis? Kui saad neljakümnseseks, tunduvad ka su praegused probleemid olevat tühised. Ära raiska oma energiat mõttetute asjade pärast muretsemisele. Pea meeles, et sa oled see, mida sa mõtled.

10. Kuluta raha kogemuste, mitte asjade peale

Kolmas hea võimalus, kuidas oma raha kulutada, on investeerida kogemustesse. Asjad ei paku kunagi nii suurt rahuldust, kui me esialgu loodame. Kogemustega on aga teine lugu. Külasta seda riiki, mida oled ammu tahtnud näha. Tee mõne kalli inimesega midagi spontaanset. Mine kohtadesse, kus sa varem pole käinud.

11. Kuula oma sisetunnet

Mida vanemaks me saame, seda rohkem toetume oma sisetundele. Kuula seda hoolikalt. Sisetunne juhatab meid õigesse kohta, me peame oskama seda vaid kuulata.

12. Kasuta kalendrit

Kalendermärkmiku abil on lihtsam oma päevi planeerida ja see muudab meid produktiivsemaks. Kui sa ei taha märkmikku kaasas kanda, kasuta oma nutitelefoni või tõmba omale spetsiaalne rakendus, mis aitab päevi planeerida.

13. Mine vooluga kaasa

Kolmekümnendates võib ootamatusi ette tulla. Võib-olla kaotad oma töö. Võib-olla kaotad mõne lähedase inimese. Või pead maksma mõne suure arve, mille jaoks pole sul piisavalt raha kõrvale pandud. Paljud inimesed kogevad selliseid asju ja elavad need üle. Võta iga päev veidike aega ja näita välja tänulikkust kõige eest, mis sul on. Ela iga päev hetkes, naerata võimalikult palju ja ole positiivne. Kui järgid kõiki neid nõuandeid, siis on kolmekümnendad su elu parim aeg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles