Suudlemise viis tervislikku omadust

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Suudlemine on suhtlusvorm, mis on tuntud üle maailma. See on kõige lihtsam viis, kuidas partnerile oma kiindumust näidata. Kuid suudlemine on midagi enamat, kui kire ja heade emotsioonide näitamine. 

Kas teadsid, et suudlemine mõjub ka tervisele hästi? Healthmeup.com pani kirja suudlemise kuus tervislikku omadust.

  • Suudlemine hoiab hambaid säravvalgetena

Suudlemine on üks loomulikke viise, kuidas oma hambaid puhastada. Kuidas nii? Dr Stephen D'souza ütles, et suudlemine aitab vähendada hambakattu ja ennetada hambaaukude teket, sest suudlemiseks tekib rohkem sülge, mis aitab baktereid eemale hoida. Suudlemise ajal tekkiv sülg puhastab suud ja eemaldab toiduosakesed, mis võivad seal muidu pahandust teha. 

  • Suudlemine põletab kaloreid

Vähemalt ühe minuti kestev suudlus aitab mõnest kilokalorist lahti saada. Aga selleks, et suudlemine tõesti kaloreid põletaks, peaks see olema intensiivne. Lisaks on kindlaks tehtud, et suudlemine võib kiirendada ka ainevahetust. Kui soovid kaalus alla võtta ja põletada rohkem kaloreid, proovi suudlemisdieeti!

  • Suudlemine parandab südame-veresoonkonna tervist

Adrenaliin, mis vallandub sel ajal, kui sa kedagi suudled, parandab südame tervist. Tänu sellele pumpab süda kehasse rohkem verd. See aitab omakorda vererõhku alandada ja parandab vereringet. 

  • Suudlus aitab stressi leevendada

Kas sul oli raske nädal? Suudle oma partnerit ja peagi on su tuju parem. Suudlemine on ideaalne stressileevendaja, sest see hoiab kortisooli taset madalana ja aitab lõõgastuda. Kirglik suudlus paneb sind naeratama ja muresid unustama. Selle asemel, et antidepressante võtta, suudle parem oma kaasat.

  • Suudlemine treenib näolihaseid

Kirgliku suudluse jaoks töötab 34 näolihast ja ka paljud lihased kogu ülejäänud kehas, seega suudlemine aitab lihaseid treenida. Suudlemise käigus paraneb vereringe näos ja su jume muutub kaunimaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles