Toataimed, mis teevad ilusaks nii seest kui väljast

Linda Pärn
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Selleks ei pea olema taimetark, et taimede tervistavat mõju tunda. Paljud toataimedki võivad tervisele kasuks tulla ja enesetunnet parandada.

Foto: SCANPIX

Luuderohi teeb õhu puhtamaks

Remonti on tore teha, aga sellega kaasnevad mitmesugused ebameeldivused. Üks neist on värvi ja teiste kemikaalide hais. Sel puhul võib abi olla luuderohust, mille on ka NASA tunnistanud kõige paremaks toataimeks, mis puhastab õhku. See imab endasse formaldehüüdi, mida võib leida puhastusvahendites, vineeris, puitlaastplaatides ja mööblitükkides, kus on kasutatud pressitud puitu, kirjutab totalbeauty.com.

Foto: Marianne Loorents / SL Õhtuleht

Rosmariin aitab mäletada

Kas oled tihti märganud, et poest tulles ei mäleta sa enam, kuhu parkisid? Võib-olla oled isegi nii hajameelne, et ei tea, kuhu autovõtmed jätsid. Igal juhul, kui sul on mäluga probleeme, tasub kodus kasvatada rosmariini, mis turgutab aju ja aitab Alzheimeri tõbe ennetada. Rosmariin ei vaja erilist hooldust ja seda on lihtne kasvatada. Uuringud näitavad, et isegi selle nuusutamine aitab mälu parandada, kuid veelgi paremini mõjub rosmariinitee.

Foto: SCANPIX

Lavendel aitab stressi leevendada

Lavendlit kasvatatakse enamasti selle hea lõhna pärast, kuid on teada, et see mõjub hästi ka ärevuse maandajana. Lavendlit tasub kasvatada keskmises või isegi suures anumas, mida tuleks hoida päikesevalguse käes. Kui see hakkab õitsema, nopi taime küljest õisikuid ja pane need õhu kätte kuivama. Kuivatatud õisikuid on hea lisada näiteks vannivee hulka, kui vajad õhtul tööstressist vabanemiseks looduse abi.

Foto: SCANPIX

Palderjan peletab putukaid

Palderjan on väga osav putukatõrjevahend. Selleks, et seda sääskede peletamiseks kasutada, purusta mõned palderjanilehed näppude vajel katki ning hõõru nendega oma nahka ja riideid.

Foto: SCANPIX

Aaloe

Aaloe on esiteks hea abimees päikesepõletuste korral, kuid sellest võib abi olla ka akne ravil. Kanna seda oma näonahale veerand tundi pärast aknekreemi kasutamist.

Foto: Küllike Rooväli

Kummel viib kortsud

Imeline kummel tuleb kasuks seedesüsteemile, aga aitab ka välimuse turgutamisel. See sisaldab alfa-bisabolooli, mis aitab pidurdada kortsukeste tekkimist. Lisaks vähendab see hüperpigmentatsiooni paremini kui arbutiin, mida tavaliselt selle raviks kasutatakse. Selleks, et kummelit kortsude vastu kasutada, võta kuivatatud kummelit, pane destilleeritud vette ja lase segu keema. Lase sel 20 minutit tõmmata ja pane õhukindla anumaga külmikusse. Kasuta saadud segu tooniku asemel kaks korda päevas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles