Trenn kontsadel – geniaalne või ohtlik treeningnipp?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

USAs kogub populaarsest kontsakingadel trenni tegemine. Selle veidra harrastuse pooldajad väidavad, et kontsad lisavad trennile koormust, pingutab tuharaid ja parandab reite lihastoonust.

Alguses tundub kontsadel trenni tegemine väga veider ja isegi ohtlik ajaviide, kirjutab Geniusbeauty. Mõnedele naistele valmistab kõigest kontsadel kõndimine raskusi, rääkimata trenni tegemisest. Lisaks on mitmetest uuringutest selgunud, et liiga palju kõrgete kontsade kandmine mõjub tervisele ja jalgadele halvasti.

Seda üllatavam on fakt,  et USAs on kontsadega trenni tegemine aina populaarsemaks muutumas. Naised teevad hüppeid ja isegi täiskükke nende ebasportlike jalanõudega. Suurbritannias on isegi avatud spetsiaalne stuudio, kus ainult kontsadel trenni tehaksegi. Nikki Minaji personaaltreener on näiteks kõrgetel kontsadel treenimise suur pooldaja. Ta on veendunud, et see toob kaasa pringid tuharad ja kitsad puusad.

Nikki Minaj räägib, et ta armus sellesse tehnikasse otsekohe. See on tema arvates parim viis, kuidas kontsakingi kasutada, sest niimoodi alumine kehaosa teeb intensiivsemat trenni kui tavalisi sportjalanõusid kasutades. Pärast sellist treeningut tunnete lihaspinget nendes kohtades, mis ei ole sportlikke jalanõusid kandes aktiivsed.

Füsioterapeut Tim Allardyce arvab, et trenn kõrgetel kontsadel on täielik hullumeelsus. Surve jalgadele suureneb selle arvelt, et need on ebaloomulikus asendis. Palju koormust langeb suurele varbale, mis võib kaasa tuua kõõluse vigastusi, kroonilist seljavalu või põletikke. Nende väikeste lihaste treenimiseks, mis muidu võivad tähelepanuta jääda, on ka teisi viise. Seega on hiljutine trend pigem rumalus kui geniaalsus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles