Kaheksa saladust, kuidas teha ilusat maniküüri

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui kodus ise küüsi lakid, siis võib alatihti midagi valesti minna – kohe kui värv on kuiv avastad küünte pealt mõrasid või krobelist kihti. New Yorgi maniküürija Claire Beaudreault annab Women's Health Magazine's nõu, kuidas saada omale ilusad küüned kodustes tingimustes.

Veereta, mitte ära raputa

Levinud eksiarvamus on see, et enne värvimist küünelakipudeli raputamine on parim viis värvi ettevalmistamiseks. Tegelikkuses võib niimoodi tekkida värvi sisse õhumulle, mis põhjustavad auklikku maniküüri.  Beaudreault soovitab hoopis enne värvimist veeretada küünelakipudelit tagurpidi oma peopesade vahel : niimoodi seguneb värvi ilusti ühtlaselt.

Oluline on tehnika

Värvi tuleb küüntele peale kanda õhukeste ühtlaste kihtidena. Alustada tuleb ühe tugevama tõmbega küüne keskelt ning seejärel tuleb värvida küüne ääred. Püsiva maniküüri jaoks värvi kindlasti korralikult ka küüne otsad.

Kaks on maagiline number

Mis puutub kihtidesse, siis kaks lakikihti on maniküüri puhul kõige parem. Üks kiht ei pruugi katta küünt tervenisti, kuid kolm kihti võib küüned muuta krobeliseks. Mõlemad kihid peaksid olema õhukesed, et jõuaks korralikult ära kuivada.

Väldi teatud koostisaineid

Küünelakkides tuleks vältida järgnevaid koostisaineid: dibutüülftalaati, tolueeni, formaldehüüdi ja formaldehüüdi vaiku. Need on kõik kehale kahjulikud, mis jätavad küüntele justkui plastikkihi ja ärritavad nahka. Õnneks enamik firmasid on kõrvaldanud need koostisained oma toodetest. Tugevate küünte nimel on alati vaja jälgida, mida küünelakk sisaldab.

Kiirustades eelista metalliktoone

Mõnikord tahad kiiresti küüsi lakkida, aga värvi kuivamiseks pole palju aega. Sellistes olukordades tuleks eelistada metallika tooniga küünelakke: nendest piisab tihti ühest värvikihist ja ei pea kaua ootama, et lakk kuivaks.

Ära tee küüsi märjaks

Kuigi salongides tihti leotatake küüsi, siis seda ei tasu pigem teha. Peale leotamist jääb lakk küüntele halvemini peale. Samuti ei ole otstarbekas peale lakkimist küüsi märjaks teha.

Ümarad küüned on tugevad küüned

Kuigi tänapäeval tehakse küüntele väga erinevaid kujusid, siis klassikalised ümara otsaga küüned on kõige tugevamad.

Kasuta pealislakki

Värvi ja küünte kaitsmiseks tasub kasutada tugevdavaid valke sisaldavaid pealislakk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles