Kuidas armastada oma alasti keha?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Naised on oma kehade suhtes äärmiselt kriitilised, kuid oma kehaga tuleks luua armastav ja hooliv suhe. Women's Health Magazine uuris ekspertidelt, kuidas võiksid naised oma mõtteviise muuta, et oma keha rohkem armastada. 

1. Kohtle oma keha nagu see oleks su sõber

Sa ju jumaldad oma sõpru ja perekonda, sa ei solvaks neid ealeski mõne tühise asja pärast. Samamoodi tuleks suhtuda ka oma kehasse. Kui tahad oma keha suhtes midagi negatiivset öelda, peatu ja mõtle: «Kas ma ütleksin seda mõnele sõbrale?» Kui suhtud oma kehasse austavalt, siis peagi muutub ka sinu suhtumine oma välimusse.

2. Leia oma keha jaoks aega

Kliiniline psühholoog ja raamatuautor Emily Sandoz ütles, et paljud meist takerduvad igapäevastesse tegemistesse ja me unustame ära selle, et ka oma kehale peaks aega pühendama. Sandoz soovitas lausa oma päevakavva lisada aeg oma keha jaoks. Selle asemel, et kiiresti duši all käia, veeda vannitoas rohkem aega oma keha masseerides ja kreemitades. Naudi näiteks vannis olemist. Tee sellest regulaarne harjumus ja peagi on keha sinu jaoks püha.

3. Soeta rõivaid, mis tekitavad sinus imelise tunde

Selle asemel, et pidevalt sama vana rinnahoidjaga käia, osta parem uus aluspesu. See kehtib tegelikult kõigi rõivaesemete ja aksessuaaride kohta. Oluline on leida üles need esemed, mis su kehaga sobivad. Ära mõtle, et riided on vaid selleks, et su vigu varjata. Riided olgu üks viis, kuidas oma keha tähistada ja selle parimaid külgi esile tuua.

4. Lõpeta kritiseerimine

Kas oled tähele pannud, et kritiseerid pidevalt oma keha? Kirjuta kõik negatiivsed kommentaarid üles ja viska see paber siis minema. Teadlased on kindlaks teinud, et negatiivsete tunnete üles kirjutamine ja seejärel paberi minema viskamine aitab halbadest mõtetest vabaneda.

5. Täna oma keha

Mitte kellegi keha pole täiuslik, kuid võid kindel olla, et su keha teeb iga päev imelisi asju. Tegele oma lemmikasjadega – olgu selleks jooksmine, jooga, mägironimine –, et endale meelde tuletada, kuivõrd imeline on su keha. Kui vaatad oma keha imetlusega, siis peagi märkad selle tõelist väärtust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles