Nõuanded, kuidas lastega poodides käia

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Lastega poodlemas käimine võib olla tõeline väljakutse. Vanemate lastega võib see olla juba lihtsam, aga väikelapsed väsivad ära ja ette võib tulla ootamatusi.

Allwomenstalk jagab nõu, kuidas  muuta lastega poes käimine võimalikult meeldivaks tegevuseks:

1) Pea meeles, et lastel on piirid

Pea meeles, et kui täiskasvanud inimene võib poes veeta tunde, siis väikelaps väsib kiiresti ära. Ning kui nad on väsinud, siis nad muutuvad pahuraks ja hakkavad jonnima. Seega ei tasu minna lastega poodi pikaks ajaks.

2) Informeeri last

Vanemale lapsele tuleks öelda enne poodi minekut, kui kauaks te sinna jääte ja mida te täpselt vajate. Lisaks tuleb talle öelda, kas ka tema tohib omale midagi valida ja mis summa ulatuses. Seega lapsel ei teki mingeid ebareaalseid ootuseid.

3) Kaasa oma lapsi

Mõned lapsed hakkavad igavusest jonnima. Kui käid lastega poes, siis lase neil ka tegevusest osa saada. Näiteks võid lapse kätte anda ostunimekirja, et ta saaks asju maha tõmmata, kui asi on korvis olemas. Osad inimesed annavad lastele ka kalkulaatorid, et nad saaksid summa kokku arvutada.

4) Võta suupisteid kaasa

Kui lähete pikemaks ajaks ostukeskusesse, siis kindlasti ei tohi unustada lastele võtta vahepalasid, mis nende tuju paremaks teeks. Küpsised või puuviljad võivad jonnivat last kiiresti rahustada.

5) Ajasta poodiminek õigesti

Oluline on minna õigel ajal poodi, kui laps on kaasas, sest eesmärk on võimalikult kiiresti poes käia. Selleks tuleb vältida tipptunde ning minna rahulikumal ajal poodi, näiteks hommikul. Kui poodides pole pikki järjekordi ja palju rahvast, siis ei pruugi laps ärrituda ja jonnima hakata.

6) Koosta nimekiri

Kui käid lastega poes, siis pidevad segavad faktorid võivad panna unustama, miks sul üldse poodi oli vaja minna. Nii toidupoes kui ka riietepoes tasub alati käia nimekirjaga asjadest, mis osta on vaja. Siis väldid sa ka ebavajalikke impulsiivseid oste.

7) Oska öelda «ei»

Lastel võib poes tekkida tahtmine mitmeid asju osta. Kõiki nende soove siiski ei saa ega ole otstarbekas rahuldada. Niimoodi laps õpib, et kõiki asju ei saa alati oma tahtmise järgi ning ka sinu poearve tuleb väiksem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles