Ebatavalised kaalu langetamise viisid – soe vesi ja bakterid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uuringud on näidanud, et soe vesi tekitab kiiremini täiskõhu tunde
Uuringud on näidanud, et soe vesi tekitab kiiremini täiskõhu tunde Foto: SCANPIX

Maailmas ringleb väga palju erinevaid dieete, nende seas ka selliseid, mis on kahtlustäratavad.

MTV Lifestyle tõi ära kuus ebatavalist viisi, mis arvatakse aitavat kehakaalu langetamisele kaasa.

Sooja vee joomine – enamik inimesi eelistab juua jahedat vett. Kui eesmärgiks on kaalu langetamine, siis eelistatakse juua sooja või leiget vett. Uuringud on näidanud, et soe vesi tekitab kiiremini täiskõhu tunde. Külma vee joomise puhul hakkab organism esmalt vett üles soojendama.

Televiisori vaatamise vähendamine – paljud söövad ja vaatavad samal ajal telerit. Kui televiisori vaatamist vähendada, siis võib kehakaal langeda. Põhjus, et ei istuta ja sööda, vaid liigutakse.

Söömine ööriietes – uuringud on näidanud, et kodus ööriietes olemine võib tuua kaasa liigsöömise. Pidžaama kandmine tekitab lõõgastunud tunde  ning endale lubatakse snäkke, mida tavaliselt ei sööda.

Bakterite söömine – mao- ja soolebakterid mängivad toidu seedimisel tähtsat rolli. Osa kaalulangetajaid lähtuvadki sellest ja kasutavad seda ära. Dieedi ajal tarbitakse rohkelt probiootilisi tooteid, milles on palju organismile kasulikke baktereid.

Palju maitseaineid sisaldavad road – uuringud kinnitavad, et maitseainetega road kiirendavad seedimist. Selle tõttu lisavad paljud dieedipidajad roogadesse lisamaitseaineid.

Veini joomine – toitumisteadlased on püüdnud juba pikka aega selgitada, kas veini joomine aitab kehakaalu langetada või mitte. Teada on, et naised, kes joovad 1 – 2 klaasi veini päevas võtavad aastate lõikes kaalus vähem juurde kui need naised, kes veini ei tarbi. See kinnitamata fakt võib siis viidata, et veini joomine aitab kehakaalu kontrolli all hoida ja miks ka mitte kaalu vähendada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles