Üksi söömine võib põhjustada kaalutõusu

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tänapäeva kiire elutempoga maailmas einestavad paljud inimesed üksi. Kuid see harjumus võib mõjuda laastavalt kehakaalule ja tervisele.

Üksi söömine peaks olema sama nauditav kui koos kaaslasega einestamine, kirjutab Women's Health Magazine. Kuid siiski teevad inimesed üksi süües erinevaid vigu, mis põhjustab ebatervislikku toitumist ja kaalutõusu:

Sa ei söö korralikult laua taga

Kui sa sööd üksi, siis tundub ebavajalik ja mõttetu korralikult laud katta. Selle pärast einestavad paljud inimesed kas kiirsöögikohtades või kõrvaliste asjadega tegeledes. Selline eluviis soodustab ebatervislike toitude valikut ning ülesöömist. Kui sa sööd üksi kas söögikohas või pargis, siis tee seda võimalikult rahulikult ning söö niimoodi, nagu sa oleksid teiste inimestega koos.

Lülitad seltsiks sisse teleri või arvuti

Kui sa sööd ja vaatad samal ajal telekat või loed meili, siis sa ei keskendu korralikult toidule. Selle tõttu ei saa sa aru, kui sinu kõht on täis, ning suurem tõenäosus on liiga palju süüa, mis toob kaasa lisakilod. Seega lülita ekraanid sisse siis, kui sa oled söömise lõpetanud.

Sa sööd liiga kiiresti

Kui sööd teiste inimestega koos, siis teete söömise ajal jutupause, mis aitab ajul aru saada, millal kõht saab täis. Üksi süües inimesed kipuvad kugistama, mille tulemusel sööd rohkem, kui sul vaja on. Kui sul on probleem liiga kiiresti söömisega, siis pane oma kahvel vahepeal lauale ning tee einestamise ajal teadlikke pause.

Sa sööd kiirtoitu

Enamik retsepte on mõeldud kahele kuni neljale inimesele ning kodus ise söögi tegemine ei pruugi tunduda otstarbekas. Kuid isetehtud toidud on palju tervislikumad ja sisaldavad vähem kaloreid kui kiirtoit või liigselt töödeldud toidud. Seega tasub siiski eelistada ise kokkamist, mitte minna kergemat vastupanu teed ja süüa kiirtoitu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles