Uuring: naised kogevad suurimat stressi 34-aastaselt

Linda Pärn
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Uue uuringu järgi tabab suurim stress naisi kolmekümnendate keskel, mil tuleb ühtaegu hoolitseda nii väikeste laste eest kui teenida raha ja olla tööl edukas. Keskmiselt on naiste stressitase kõrgeim just 34-aastaselt.

Kõige muretum ja õnnelikum aeg naise elus on väidetavalt 25-aastaselt, kui kohustusi on veel vähe, vahendab Daily Mail.

2000 naise seas tehtud uuringuga selgus, et 25-aastaselt on naised oma eluga väga rahul, sest siis on neil vabadus nautida seltsielu ning neid ei piira veel suured majanduslikud kohustused.

Viiendik naistest tunnistas, et on stressi tõttu õnnetu. Enim kurtsid seda 35-44-aastased. Kõigest 12 protsenti avaldas arvamust, et naised on õnnelikumad kui mehed.

Suurima stressiallikana toodi välja rahapuudus. Üks kolmandik uuringus osalenud naistest tõdes, et suurem palk teeks nende elu paremaks. 15 protsenti naistest märkis, et stressi vastu aitaks kõige paremini see, kui saaks rohkem aega veeta sõprade ja perega.

Suuresti tekitab naistele stressi kehakuvand – üle poole naistest nõustus, et see, mis nad oma kehast arvavad, tekitab neile suurt stressi.

Naiste suurimad stressiallikad

  1. Rahapuudus
  2. Tervis
  3. Sõprade ja pereliikmete tervis
  4. Laste heaolu ja õnnelik pereelu
  5. Teiste arvamus
  6. Soov olla atraktiivne
  7. Välimuse hääbumine
  8. Karjäär ja mida see vaimselt pakub
  9. Ajapuudus sõpradega kohtumiseks
  10. Füüsiline vorm 
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles