Uus restoran Laterna toob Kalamajja vahemerelist hõngu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pealinna gurmaanide söögisedelitesse on juba mõned nädalad värsket vahemerelist hõngu toonud restoran Laterna.

Restorani omaniku ja juhi Sandro Batista sõnul tahetakse Eestimaa pealinnas kanda kinnitada just Vahemere-äärse köögiga – kalaroad ja juurviljad iseloomustavad Laterna uut menüüd päris kindlasti. Näiteks eelroavalik toob lauale Prantsuse, Itaalia ja Hispaania köögi mõnusamaid isutekitajaid, üleküpsetatud kammkarbid, isegi homaari – viimane, muide, saabub Bretagne’ist Eestisse lausa elusana. Mõistagi ei puudu ka kohalik kala ning väikestest kohalikest taludest pärit juurviljad.

Üks toit, mida proovida saab vaid Laternas, on Dalmaatsia lihahautis pasticada – kanges äädikas marineeritud liha omandab Batista sõnul metsloomalihale sarnase meki. Hautist pakutakse Laternas käsitööpastaga. Veinikaardil hakkavad vanade tuttavate veinimaade kõrval silma  Horvaatia veinid. Laterna lõunapakkumine (5.50 eurot) sisaldab vähemalt nelja söögikorda koos desserdiga.

Restoran Laterna

Vabriku 6, Tallinn

Avatud E - L kell 12 - 23

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles