Neli asja, mida õhtul teha, et järgmisel päeval tervislikumalt toituda

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kaalulangetus on miski, mis ei toimu üleöö, kuid samas saab väikese eeltööga oma järgmise päeva valikuid tunduvalt lihtsamaks muuta. Kui sinu kaks peamist eesmärki on hetkel kaalulangetamine ja tervislikuma eluviisi harrastamine, siis siin on neli nõuannet, kuidas oma päevi veidike kergemaks muuta.

  • Paki lõuna kaasa

Toitumisekspertide sõnul on kaalulangetuse juures üks suurimaid vigu see, et inimesed ei mõtle ette, soovitab FitSugar. Selleks, et mitte töö juures kohvikus mõttetult kaloreid sisse süüa, tasuks lõuna kodust kaasa võtta. Kui salatid on õigesti valmistatud, siis on need täis kiudaineid ja valke, mis täidavad kõhtu ja hoiavad veresuhkru taset normis. 

Pole tähtsust, millise söögi sa kodust kaasa võtad, koduse roa puhul on tunduvalt lihtsam kaloreid jälgida. Ja kui oled söögi eelmisel õhtul valmistanud ja valmis pakkinud, siis ei pea sa hommikul muretsema selle pärast. Lisaks söögile tasuks kaasa pakkida ka tervislikke vahepalu, nagu näiteks õunaviile või seemneid. 

  • Pane hommikusöök valmis

Kui oled lõunasöögi valmis pakkinud, mõtle sellele, mida võiksid järgmisel hommikul põske pista. Hommikusöögi söömine aitab ainevahetuse käima tõmmata ja kui hommikusöögis on piisavalt valke ja kiudaineid, siis püsib täiskõhutunne pikka aega. See vähendab omakorda tahtmist midagi vahepeal süüa. Selle asemel, et süüa hommikusöögihelbeid, võileiba või ainult kohvi juua, pane eelmisel õhtul valmis mõned tervislikud valikud.

Kui sulle meeldivad smuutid, pane smuutimaterjal kaussi või kotikesse valmis, siis pead hommikul need vaid kannmikrisse valama ja kokku segama. Kui tead hommikul ärgates, et sul on hommikusöögimaterjalid valmis pandud, siis oled tunduvalt paremas tujus ja energilisem.

  • Pane trenniriided valmis

Muuda oma hommikud rahulikumaks ja pani ka trenniasjad eelmisel õhtul kokku. Vaata õhtul üle, kas kõik vajalikud riided on ikka puhtad, vajadusel saad neid veel pesta või loputada. Sel viisil saad hommikul lihtsalt trennikoti kaasa haarata ega pea oma joogapükse või jalanõusid kuskilt taga otsima. Kui paned igal õhtul regulaarselt trenniasjad kokku, siis suureneb tõenäosus, et lähed ka tihemini trenni.

  • Haki!

Valmistasid küll hommikusöögi ette ja pakkisid ka tervisliku lõuna kaasa, aga mis saab siis, kui tuled õhtul näljasena töölt koju? Haarad kiirelt pitsa kaasa või otsid kappidest midagi kähku hamba alla? Ära nulli oma saavutusi ja haki eelmisel õhtul valmis mõned asjad, millest järgmisel õhtul süüa teha. 

Haki näiteks paprikat, suvikõrvitsat ja maguskartulit, mida saad õhtul kiiresti pannile või grillile visata. Kui tunned, et ei viitsi enam köögis mässata, siis piisab juba sellest, kui kulutad vaid 10 minutit planeerimisele, mida järgmistel päevadel võiks süüa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles