Erinevaid häid viise, kuidas kasutada eeterlikke õlisid

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Eeterlike õlide hea aroom mõjub väga rahustavalt, kuid lisaks sellele on neil veel mitmeid kasulikke omadusi.

Women's Health Magazine annab nõu, kuidas kasutada eeterlikke õlisid:

  • Akne  vastu

Vistrike teket saab ennetada eeterlike õlidega. Antibakteriaalse aknevastase toimega segu jaoks tilguta aaloe geeli sisse üks tilk teepuuõli ja kaks tilka lavendliõli. Tulemuseks on väga hea lõhnaga geel, mis aitab vistrike tekkimise vastu.

  • Parfüümiks

Hea kehalõhna jaoks lisa kehakreemile apelsini-, mandariini- või sidruniõli. Lahjenda segu kreemiga, sest eeterlikud õlid võivad nahale muidu mõjuda ärritavalt. 30 grammi kehakreemi kohta soovitatakse kasutada 10-15 tilka eeterlikku õli.

  • Naha vananemise vältimiseks

Antioksüdandirikkad eeterlikud õlid võivad aidata vältida päikesekahjustusi. Selle puhul tasub lisada oma kehakreemi sisse lavendli-või roosiõli, mis kaitsevad nahka vananemise eest.

  • Higistamise vastu

Piparmündiõli aitab vähendada higistamist. Seega tasub seda kreemi või geeliga segades nahale kanda. Higist tulenevat halba lõhna aitab parandada antibakteriaalse toimega koriandriõli.

  • Naha rahustamiseks

Kummel aitab vähendada põletikku ja turseid nahal. See on suurpärane vahend paistetuse vähendamiseks silmade ümbruses. Parimateks tulemusteks tilguta seda eeterlikku õli oma silmaümbruskreemi sisse. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles