Tuntud moebränd sattus ülikõhna modelli tõttu kriitikatule alla

Linda Pärn
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis/Twitter

Internetis on tekitanud suurt poleemikat moebrändi Gapi Twitteri säuts, kus on pildil eriti peenike modell. Tähelepanelik lugeja märkas, et tegu on eestlanna Kätlin Aasaga

Gap postitas Twitterisse pildi ruudulisest kleidist, mida demonstreerib heleda nahaga kõhn modell. Paljudele klientidele mõjus see ärritavalt ja ettevõttele heidetakse ette, et nad peaks modellideks palkama tervisliku väljanägemisega naisi, vahendab Daily Mail.

Mitmed Twitteri kasutajad on avaldanud arvamust, et Gapi pilt näeb kohutav välja, sest modell oleks justkui haige. Erinevates postitustes nimetatakse teda «anorektikuks», «luukereks», «kummituseks» ja «zombiks».

«Millises maailmas inimesed sellised välja näevad? Ehk peaksid teie modellid esindama hoopis tavalisi naisi?» küsib üks vihastanutest.  «See pilt on kohutav, tundub, et tal oleks vaja üht hamburgerit ja päikesevalgust,» lajatab teine.

Seevastu on ka neid, keda häirib modelli häbistamine. «Miks hakkavad kõik kõhnasid modelle alati anorektikuteks nimetama?» tahab üks teada ja teine lisab: «See on sama solvav kui öelda paksule inimesele, et ta peab dieedile jääma.»

Kuigi Gapi kodulehel on sama kleit teistsuguse modelli seljas, teatas moebränd siiski, et ei kavatse nimetatud Twitteri-postitust kustutada ega seda pikemalt kommenteerida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles