Lugeja küsib: kui palju põletab rinnaga toitmine kaloreid?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

«Tean palju naisi, kes on peale rasedust imeväel alla võtnud. Millist rolli mängib rinnaga toitmine rasedusjärgsel kaalulangusel?» uurib Women's Health Magazine'i lugeja. 

Vastab Makbib Diro, Miami ülikooli kliinilise sünnitusabi ja günekoloogia dotsent.

Naisi kindlasti rõõmustab teadmine, et rinnaga toitmise ja rasedusjärgse kaalulanguse vahel on suur seos. Kui sa oled rase, siis sa võtad kaalus juurde, et naisel ja lapsel oleks piisavalt toitaineid. Peale sünnitust aitab rinnaga toitmine kaalu vähendada, mis võib põletada 300-500 kalorit päevas.

Põhjus on rinnapiima koostises: see koosneb immuunsüsteemi tugevdajatest ja vitamiinidest, mis aitavad lapsel normaalselt kasvada. Kuna sinu keha tavaliselt ei tooda sellist segu, siis peab ta tegema rohkem tööd, et seda piisavas kogudes toota.

Lisaks annad sa rinnaga toitmise käigus kaloreid ka lapsele. Sinu keha ladustab ise vähem kaloreid, sest annad neid lapsele edasi. Seega naisel on peale rasedust igapäevane kalorite hulk tihti väiksem kui peaks ning kaal võib justkui iseenesest langeda. Lisaks põhjustab kaalulangust ka järsk elustiili muutus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles