Kõige halvemad kaalulangetamise meetodid, mida tuleb vältida

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: SCANPIX

Kui tahad kaalust alla võtta, siis on oluline teha seda tervislikult, mitte äärmuslike võtetega. Alati ei ole lihtne otsustada, milliseid dieedinippe järgida ja mida vältida.

Women's Health Magazine toob välja viis kõige halvemat kaalulangetamise meetodit, mida kindlasti tuleb vältida:

Tervete toidugruppide menüüst väljajätmine

Kui loobud täiesti teatud toitudest, siis võib sul tekkida vajalike toitainete puudus. Lisaks on sul suur isu süüa neid toite, mille oled menüüst välja jätnud. Näiteks süsivesikurikastest toitudest täielikult loobumise asemel söö rohkem täisteratooteid ja piira söödavaid koguseid. Enamasti on kaalutõusu põhjuseks liigsed kogused, mitte toit ise.

Ainult kardiotrenni tegemine

Kui viibid jõusaalis käies ainult jooksulindil aga ei tõsta mitte kunagi kangi, siis ei võta sa oma treeningust viimast. Vahelduseks tasub teha ka jõutrenni, sest see tugevdab liigeseid ja aitab vältida vigastusi. Lisaks suurendab see lihasmassi ja kiirendab ainevahetust. Tänu sellele põletad sa kaloreid ka puhkehetkedel.

Tühja kõhuga trenni tegemine

Kui sa teed regulaarselt ilma eelnevalt söömata trenni, siis peaksid seda harjumust muutma. Kui sa treenid näljasena, siis ei põleta keha korralikult rasva. Oluline on enne füüsilist pingutust oma keha varustada vajalike toitainetega, et sul oleks piisavalt energiat.

Vähem magamine

Kui sa teed oma päevaplaanis ruumi trennile, siis võib sul olla vähem aega magada. Kuid trenni jaoks ei tohi kindlasti aega võtta unetundide arvelt. Sa vajad just lisaenergiat, et füüsilise pingutusega toime tulla. Vähene uni tekitab sul tahtmist ka rohkem süüa ning ei aita kuidagi kaalulangetamisele kaasa.

Toidukordade vahelejätmine

Kalorite põletamine on kaalulangetamise juures väga oluline, kuid toidukordade vahelejätmine võib häirida sinu ainevahetust. Kui sa sööd liiga suurte vahedega, siis sinu keha reageerib sellele ainevahetust aeglustades, mis nurjab sinu salenemiskatsed. Kui sul ei ole aega suure eine söömiseks, siis seda probleemi aitavad vältida väikesed tervislikud vahepalad terve päeva jooksul. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles