Kümme viisi, kuidas veninud kõhunahka pinguldada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: SCANPIX

Pärast suurt kaalukaotust on palju hädas väljaveninud nahaga. Kui oled otsustanud kaalust alla võtta, siis tasub juba kaalukaotuse ajal hoolt kanda naha eest, et hiljem poleks nurinaks põhjust.

Aja jooksul muutub nahk vähem elastseks. Kõige selgemini on naha väljavenimist enamasti märgata kõhul, rindadel, istmikul, reite sisekülgedel ja kätel. Genius Beauty pakub välja mõned ilureeglid, mis aitavad naha elastsust säilitada.

  1. Kaalu langeta aeglaselt. Kui kaalukaotus on järjepidev ja kulgeb aeglases tempos, taastub nahk paremini. Paljudel on kihk kiiresti saledaks saada, kuid tasub arvestada, et kui rasv koguneb aegamööda, kulub ka nahal venimiseks ja tagasi tõmbumiseks omajagu aega. Nahale on parim, kui kaalu kaob ühes kuus alla kolme kilo.
  2. Ära dieedita. Toitu mitmekülgselt - söö nii puuvilju, aedvilju, liha, kala kui ka süsivesikuid. Menüüs peaks olema kõike, kuid piisavalt väikestes kogustes. Pole vaja kaotada kuus 7-10 kilo. Ekstreemdieetide taga on sageli suur veekaotus, mis ei lase ka nahal korrektselt taastuda. Nälgimisega kahanevad eelkõige lihased, mitte rasvaprotsent ja selle tulemusena võtad natukese aja pärast taas juurde.
  3. Joo rohkem vett. Vesi puhastab organismi ja aitab säilitada vajalikku niiskustaset, mis on oluline naha elastsuse säilitamiseks.
  4. Karasta end. Duši all käies tee endale harjumuseks, et kõige pealt masseerid nahka käsna või pesulapiga ja seejärel karastad end jaheda loputusveega. Karastamine on värskendav, kuid aitab ka nahka pringimaks muuta ja kaalu kaotada, sest turgutab vereringet. Kui oled olnud mõni minut kuuma vee all, keera vesi 30-60 sekundiks jääkülmaks. Parima tulemuse nimel korda seda kaks kuni kolm korda.
  5. Kasuta regulaarselt kehakoorijat. Et pärast kaalukaotust nahka pinguldada, tuleks kasutada kehakoorijat kuni kaks korda nädalas. Koorimine eemaldab surnud naharakud ja mustuse, parandab vereringet. Selle tulemusena on nahk pehmem ja kauni kumaga.
  6. Õpi end masseerima. Hea, kui saad seda teha salongis, kuid kui see pole võimalik, saab massaaži õppida ka kodus. Kõhumassaaž on väga efektiivne meetod naha pinguldamiseks. Lama selili ja pigista õrnalt oma kõhunahka. Näpista nahka päripäeva edasi liikudes. Tee seda üha tugevamini, kuni nahk muutub kergelt punakaks. Massaaži lõpuks kanna nahale niisutavat kreemi. Vaata ka videot artikli lõpus!
  7. Kasuta nahka pinguldavaid kehakreeme. Kreemide eesmärgiks on naha pinguldamine kõhul, rinnal, puusadel ja kätel. Pinguldavad kreemid aitavad nahal uueneda, vähendavad mõningal määral venitusarme ja parandavad jumet.
  8. Proovi kehamähiseid. Merevetikatega kehamähised on naha pinguldamise uus suund. Mähis küllastab nahka kollageeniga, mis hoiab nahka pringina. Enamasti kuulub mähise juurde ka termoteraapia.
  9. Söö probiootikume. Lisa oma menüüsse kasulikke baktereid, söö jogurteid või joo keefiri. Probiootikumid muudavad seedimise aktiivsemaks ja aitavad valkudel paremini imenduda. Lisaks on aminohapped vajalikud sidekoele.
  10. Tee trenni. Sport aitab kaalu langetada ja tõstab tuju. Seejuures pole oluline, millist treeningut harrastad, peaasi, et see sulle meeldib. Regulaarne treening tagab hea vormi  ja teeb terveks, kuid see peaks olema süstemaatiline, mitte ajutine. Siis kestavad tulemused ka oluliselt kauem.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles