Märgid, et teed liiga kerget trenni

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui oled juba mõnda aega trenni teinud, siis võid hakata end selle ajal liiga mugavalt tundma. Siis tasub oma treeningut paremate tulemuste nimel intensiivsemaks muuta.

WebMD portaal toob välja viis märki, et teed liiga kerget trenni ja peaksid selle intensiivsust suurendama:

1) Teed kogu aeg ühte ja sama trenni

Alguses on tihti raske leida endale meelepärane trenn. Kui sa lõpuks leiad, siis sa tahadki seda kogu aeg teha, kuid treeningkavasse peaks siiski tooma vaheldust. Keha harjub trenni ja liigutamisega kiiresti ja seejärel põletad vähem kaloreid. Seega tasub vahelduse mõttes aeg-ajalt muuta oma treeningkava.

2) Sa räägid terve treeningu aja sõpradega

Kui sul on trennikaaslasest sõber, siis võib see mõjuda julgustavalt ja motiveerivalt. Kuid eesmärk on siiski trenni teha, mitte lobiseda. Kui saad trenni ajal väga kergelt juttu ajada, siis sa ei tee korralikult trenni, mis võib takistada sinu seatud eesmärkide saavutamist.

3) Sa vaatad treeningu ajal telekat või loed raamatut

Teleka ees jõuharjutuste tegemine või treeningratta seljas raamatu lugemine võib motiveerida kauem trenni tegema. Kuid siiski tõmbab see sinu tähelepanu kõrvale ja trenni intensiivsus langeb.

4) Sa higistad vähe

Kui sa ei higistanud terve treeningu ajal üldse, isegi mitte külmades tingimustes treenides, siis sinu trenn oli sinu kehale liiga lihtne. Kuigi mõned inimesed higistavad vähem, siis nähtav higi on märk sellest, et oled palju pingutanud.

5) Sa tunned nagu sa poleks midagi teinud

Ole endaga aus. Kui su keha ei tule väga raske treeninguga toime, siis võib alati selle intensiivsust vähendada. Kuid ära lepi ka vähemaga ning võta alati oma treeningust maksimumi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles