Kuidas võidelda unetuse vastu ilma ravimiteta?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Inimene peaks öösel ideaalis magama seitse-kaheksa tundi, kuid unetuse all kannatajatel see ei õnnestu. Unepuudus võib kaasa tuua mitmeid tervisehädasid, seega on vaja selle probleemiga tegeleda.

Alati ei pea hakkama unetust ravimitega ravima, kirjutab healthmeup.com. Esmalt tasub proovida teatuid koduseid vahendeid selle probleemi lahendamiseks.

Klaasi sooja piima joomine tund aega enne voodisse minekut aitab und ligi meelitada. Piimas leiduvad süsivesikud aitavad trüptofaanil tungida ajju. See aminohape omakorda aitab toota serotoniini, mis aitab paremini magama jääda.

Lavendel on väga rahustava toimega. Tilguta enne magamaminekut veidi lavendliõli oma otsaette või padja peale. See aroom tekitab sulle kiiresti une.

Uuringud on näidanud, et inimesed, kes magavad jasmiini lõhnaga tubades, magavad enamikest inimestest paremini. Tilguta jasmiini eeterlikku õli enne magamaminekut oma randmete peale ja hea uni on garanteeritud.

Kuid kõikidele ei piisa ainult nendest soovitustest. Mõni inimene peab uinumiseks oma keha täielikult lõdvestama. Selle jaoks tasub 20 minutit enne magamaminekut käia soojas vannis. Eriti tõhusaks tulemuseks võid lisada vannivette kas lavendli või jasmiini eeterlikku õli.

Ka paljulevinud nipp lammaste lugemine võib olla tõhus abivahend neile, kellel on raskusi magama jäämisega. Lammaste lugemine hoiab sinu mõtte töös, kuid samal ajal väsitab. See korduv tegevus  tüütab sind peagi ja muudab uniseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles