Kuus asja, mida kõik optimistid usuvad

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Sinu õnnetunne ja rahulolu eluga on suurel määral seotud sinu suhtumisega. Optimistidel on positiivne mentaliteet, mis võimaldab neil enda ümber näha häid asju.

Teatuid uskumusi endale sisendades on positiivset ellusuhtumist võimalik õppida, kirjutab The Huffington Post. Järgnevalt on välja toodud kuus põhimõtet, mida kõik optimistid usuvad ja järgivad:

1) Head asjad on veel ees

Elu on teekond täis tõuse ja langusi. Optimistid teadvustavad endale seda ja usuvad, et palju häid asju on veel ees. Pettumused ja katsumused on vältimatu osa elust ja neid tuleb võtta kui võimalust kasvada, areneda ja õppida. Kui sa nii mõtled, siis tuled keerulistest olukordadest alati võitjana välja.

2) Tänutunne muudab sind tugevamaks

Optimistid ei ole kõigest teadlikud headest asjadest oma elus, vaid nad oskavad neid ka väärtustada. Tänutunne mõjub omakorda hästi nende vaimsele tervisele. Uuringud on näidanud, et tänu avaldamine suurendab rõõmu, mis parandab sinu unekvaliteeti ja üleüldist tervist.

3) Homme on uus päev

Optimistid teavad, et kui asjad ei läinud nii, nagu nad tahtsid, siis oli neil lihtsalt halb päev, mitte elu pole halb. Õnneks on homme tulemas uus päev, mis on justkui uus algus. See mõte vähendab halbu emotsioone, mis ebaõnnestumisega kaasnevad.

4) Iga inimene saab midagi muuta

Positiivne ellusuhtumine eeldab keskendumist headele asjadele, mis maailmas juhtuvad. Kui mõne jaoks tundub see naiivne, siis optimistid kasutavadki oma suhtumist, et ümbritsevat paremaks muuta.

5) Uni on väga oluline

Kellelegi ei meeldi olla koos väsinud ja pahura inimesega. Positiivse ellusuhtumise nimel on optimistidel oluline, et nad saaksid öösel piisavalt magada. Uuringu järgi on uni seotud heade iseloomujoontega ja võimaldab elu heast küljest näha.

6) Andestamine on õnnelikuma elu saladus

Optimistid usuvad uutesse võimalustesse ja lasevad vimmast lahti, et elada täisväärtuslikumat ning õnnelikumat elu.  See pole küll alati lihtne, aga tuleb õppida andestama neile, kes sulle haiget on teinud. Nii on sulle endale kõige parem, sest siis saad minevikust lahti lasta ning tulevikule keskenduda. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles