Lugeja küsib: miks ei kasuta imik roomamisel võrdselt mõlemat kehapoolt?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

«Mu laps eelistab roomates vasakut külge. Lapse õlad on toonuses ja ta ei keera pead paremale poole. Käisime juba 1,2-kuuselt massaažis ja võimlemas, aga siiani pole see aidanud,» kirjutab õnnetu ema Emmede Klubis. «Mis on selle põhjuseks ja mida teha?»

Vastab füsioterapeut Kristine Stalidzane

Kindlasti tuleks jälgida lapse individuaalset arengut. Tuleb meeles pidada, et 3-4 esimest elukuud on kohanemisperiood ja asümmeetria ei ole veel sel ajal midagi hullu. Peale seda peaks lapse keha tasapisi rohkem tasakaalu suunas arenema. Unustada ei tohi ka, et palju oleneb ka sellest, kas laps sündis õigeaegselt või enneaegsena. Enneaegsete puhul tuleb arvestada korrigeeritud vanust.

Võib-olla areneb beebi veidi erinevalt - ja ka seda tuleb arvesse võtta! On lapsi, kes hakkavad elu teisel poolaastal keerama ja ka see on mõnel juhul täiesti normaalne.

Soovitav oleks vahetada massaažitehnikaid. Laps võib vajada massaaži keha lõõgastamiseks või hoopiski vajab mõni osa tema kehast stimulatsiooni.

Siiski, kõige täpsemalt saab määrata, miks laps asümmeetriliselt areneb, füsioterapeudi visiidil. Neid probleeme esineb sageli ja selles võivad rolli mängida mitmed faktorid. Ema võiks lapsega kindlasti spetsialisti jutule minna, sest probleemi tekkeks võib põhjuseid olla palju ja neid on kirja teel võimatu selgeks teha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles