Miks tasub süüa punaseid sibulaid?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sibul.
Sibul. Foto: SCANPIX

Lisaks krõmpsuvale heale maitsele on punased sibulad tervisele kasulikud mitmel viisil.

Peamised vitamiinid ja mineraalid punastes sibulates on B6- ja C-vitamiin ning kroom, kirjutab healthmeup.com. Need sibulad on vähese kalorsuse ja madala glükeemilise indeksiga.  Järgnevalt on välja toodud mitmed põhjused, kuidas punased sibulad aitavad teatud terviseprobleemide vastu.

  • Vähk: Punane sibul sisaldab antioksüdant kvertsetiini, mis võitleb tõhusalt vabade radikaalide vastu kehas. Usutakse, et punaste sibulate söömine võib vähendada maovähi riski ligi 50 protsenti.
     
  • Immuunsussüsteem: Kvertsetiin võitleb ka bakteritega, seennakkustega ja on põletikuvastase toimega. Seega aitavad punased sibulad parandada immuunsussüsteemi ja ennetada lihtsaid terviseprobleeme nagu nohu.
     
  • Diabeet: Kroom vähendab insuliini resistentsuse riski. Punaste sibulatega saab oma veresuhkrut kontrolli all hoida.
     
  • Südamehaigused: Kroom vähendab südamehaiguste riski, mis tulenevad diabeedist.
     
  • Ebatervislik kaalutõus: Kui sa üritad kaalu langetada, siis tasub süüa punaseid sibulaid. Kroomipuudus kehas muudab allavõtmise raskeks ja suurendab kehakaalu.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles