Miks tasub süüa punaseid sibulaid?

Sibul.

FOTO: SCANPIX

Lisaks krõmpsuvale heale maitsele on punased sibulad tervisele kasulikud mitmel viisil.

Peamised vitamiinid ja mineraalid punastes sibulates on B6- ja C-vitamiin ning kroom, kirjutab healthmeup.com. Need sibulad on vähese kalorsuse ja madala glükeemilise indeksiga.  Järgnevalt on välja toodud mitmed põhjused, kuidas punased sibulad aitavad teatud terviseprobleemide vastu.

  • Vähk: Punane sibul sisaldab antioksüdant kvertsetiini, mis võitleb tõhusalt vabade radikaalide vastu kehas. Usutakse, et punaste sibulate söömine võib vähendada maovähi riski ligi 50 protsenti.
     
  • Immuunsussüsteem: Kvertsetiin võitleb ka bakteritega, seennakkustega ja on põletikuvastase toimega. Seega aitavad punased sibulad parandada immuunsussüsteemi ja ennetada lihtsaid terviseprobleeme nagu nohu.
     
  • Diabeet: Kroom vähendab insuliini resistentsuse riski. Punaste sibulatega saab oma veresuhkrut kontrolli all hoida.
     
  • Südamehaigused: Kroom vähendab südamehaiguste riski, mis tulenevad diabeedist.
     
  • Ebatervislik kaalutõus: Kui sa üritad kaalu langetada, siis tasub süüa punaseid sibulaid. Kroomipuudus kehas muudab allavõtmise raskeks ja suurendab kehakaalu.
Tagasi üles