Õhtusöögiharjumused, mis suurendavad sinu kaalu

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media / Scanpix

Kui jälgid kaalu, siis on iga söögikord väga oluline. Mõned halvad õhtusöögiharjumused võivad nurjata sinu eesmärgi kaalust alla võtta.

Women's Health Magazine vahendab kuute õhtusöögiharjumust, mis võivad põhjustada kaalutõusu:

1) Õhtusöök on sinu kõige suurem toidukord

Kui sa sööd õhtuti liiga palju toitu korraga, siis on seda raske seedida. Seega koguneb toit suurema tõenäosusega rasvaks.

2) Vahetult enne magamaminekut söömine

Enne magamaminekut söömine tekitab raskusi magamajäämisega ja vähendab sinu unekvaliteeti. Uni on vajalik seedimiseks, veresuhkru reguleerimiseks, hormonaalseks tasakaaluks ja energia saamiseks.

3) Kofeiini tarbimine

Kui jood õhtuti kofeiiniga karastusjooki või kohvi, siis võib see rikkuda sinu und. Kuid päeval kohvi joomine võib kaalu langemisele kaasa aidata.

4) Süsivesikurikaste toiduainete söömine

Pasta, kartuli, saia ja muude süsivesikurikaste toiduainete söömine tõstab sinu veresuhkrut, mis põhjustab kaalutõusu. Lisaks on raskendatud magamajäämine.

5) Teleka vaatamine

Mitte kunagi ei tohiks vaadata õhtusöögi söömise ajal telekat. See hajutab sinu tähelepanu, mille tulemusel võid süüa rohkem kui vaja.

6) Alkoholiga liialdamine

Klaas veini õhtusöögi kõrvale on lubatud, pudel aga mitte. Alkohol sisaldab palju kaloreid ja lisaks halvendab sinu unekvaliteeti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles