Kolm moodust, kuidas Facebook võib aidata leida tööd

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõned inimesed kasutavad liialt Facebooki.
Mõned inimesed kasutavad liialt Facebooki. Foto: SCANPIX

Tänapäeval saab sotsiaalmeediat kasutada lisaks sõpradega suhtlemisele ka selleks, et tööd leida. Pole kahtlustki, et paljud tööandjad kontrollivad potentsiaalsete kandideerijate Facebooki profiile ja see võib koguni tööotsijale kasuks tulla.

Karjääriekspertide sõnul tuleb Facebooki konto tööotsimisel kolmel viisil kasuks, kirjutab The Grindstone.

Tööpakkuja saab sinu tegemistest parema ülevaate

Kuigi metsikute peoõhtute pilte võiks oma Facebooki seinalt eemale hoida, tuleks profiili täiendada kindlasti oma huvide, karjäärieesmärkide või lihtsalt eelneva töökogemuse kohta. Facebooki profiil võib sinu kohta paljastada huvitavaid asju, mis ei pruugi töövestlusel või CVst välja tulla. Kui sa oled näiteks teadusartikleid kirjutanud või midagi muud loomingulist teinud, märgi see kindlasti oma profiilis ära.

Facebooki kaudu on võimalik tööd leida

Tänu sellele, et Facebookis saab erinevate eraisikute ja ka ettevõtete sõnumeid jagada, suureneb tõenäosus, et võid hea töökoha leida mõne sõbra seinalt. Kui sul endal on aga korralik töö olemas, siis jaga võimalikke tööpakkumisi kindlasti oma tuttavatele. Facebook on ideaalne vahend inimeste kokkuviimiseks.

Facebookis saad ka ise firma kohta taustauuringut teha

Täpselt samamoodi, nagu tööandja võib sinu profiili vaadata, saad sina tutvuda ka ettevõtte või võimaliku tööandja profiiliga. Sel viisil saad parema ülevaate sellest, millega firma tegeleb ja millised inimesed seal töötavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles