Kuidas eakohaselt riides käia?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kas vanemaks saamine tähendab seda, et enam ei tohi kanda miniseelikuid ega soetada viimase trendi rõivaid? Kindlasti mitte! Eakohase riietuse reeglid on muutunud ja kuigi pensionieas ei tasuks ehk neoonvärvides rõivaid kanda, ei saa keegi keelata, kui soovid oma garderoobi lõbusamaks ja moodsamaks muuta. 

MSN Glo jagab nõuandeid, kuidas võiksid erinevas eas naised riides käia, et olla stiilsed ja elegantsed.

20

Kahekümnendad on hea vanus, mil oma figuuri näidata ja erinevate lõigetega eksperimenteerida. Võta eeskujuks näiteks Taylor Swift, kes riietub seksikalt, ent stiilselt. Kahekümnendad on ühtlasi parim aeg, mil erinevaid rõivaid proovida ja kindlaks teha, millised riided sulle kõige paremini sobivad.

30

Kolmekümnendates võiks hakata oma garderoobi ajatumaks muutma, lisades sinna rõivaid, mida saaks iga päev kanda. Reese Witherspoon on hea näide sellest, kuidas klassikalisi rõivaesemeid kokku sobitada ja stiilne välja näha. Kolmekümnendates võib veel vabalt nautida ka viimaseid trende, hoolimata sellest, kui paljastavad või värvikirevad need on.

40

Mida vanemaks sa saad, seda enesekindlamalt kannad erinevaid värve. Vaadake kasvõi Sofia Vergarat, kes armastab kärtspunaseid kleite kanda, mis liibuvad tema imekauni figuuri ümber. Neljakümnendates hakkavad naised mõtlema ka sellele, et rõivad oleksid võimalikult praktilised, samas stiilsed. Soeta näiteks tume pintsak, mida saab sobitada kontorisse kleidi või pükste peale ja millega sobib ka väljas käia.

50

Viiekümnendates saame omale lubada kvaliteetseid rõivaid. Asenda allahindlustelt soetatud rõivad pigem disainerrõivastega, mis on ajatud ja peavad kaua vastu. Selles vanuses oled ilmselt juba kindlaks teinud ka selle, millised lõiked sulle sobivad ja millised mitte. Ära pelga ka erinevaid moekaid rõivaesemeid kokku sobitamast, võta eeskuju näiteks prantsuse modellilt Ines de la Fressange'ilt.

60

Jessica Lange tõestab, et kunagi pole liiga hilja silmapaistvaid värve kanda, kuid aksessuaaride pealt võiks veidike kokku hoida. Sobita kauni kleidi juurde pigem tagasihoidlikud kingad.

70

Kes ütles, et 70. aastaselt ei tohi mustreid ja värve kanda? Vaata näiteks Jane Fondat, kes kannab sageli naiselikke ja trendikaid värvitoone.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles