Mida teha, et rinnad treeningut ei rikuks?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kes meist ei teaks kõige tüüpilisemaid ettekäändeid, miks mitte trenni minna: väsimus, kiire töögraafik või sant enesetunne. Kuid Portsmouthi ülikooli teadlased avastasid, et naiste seas on levinud veel üks kaval ettekääne, miks trenn vahele jätta: rinnad.

Teadlased tegid uuringute käigus nimelt kindlaks, et 18-65-aastastastest naistest 17 protsenti pole trenni läinud oma rindade pärast. Naised tõid ettekäändeks järgmisi põhjuseid: nad pole leidnud õiget spordirinnahoidjat; nad häbenevad seda, kuidas nende rinnad hüplevad; nad arvavad, et rinnad on trenni jaoks liiga suured; neile ei meeldi oma rindade välimus; treening paneb rinnad valutama, kirjutab womenshealthmag.com.

Kusjuures, ka mõned väikeste rindadega naised olid arvamusel, et nende rinnad on treeningu jaoks liiga suured. 

Kuigi nende naiste hulk polnud väga suur, kes rindade tõttu trenni väldib, tuleks sellele siiski tähelepanu pöörata. Mida saab iga naine teha, et rinnad treeningut ei rikuks? 

  • Leia õige spordirinnahoidja

Trenni ajal vale rinnahoidja kandmine võib rindadele liiga teha. Rindade liikumine trenni ajal võib sisemistele kudedele halvasti mõjuda, sest neid toetab vaid nahk. Kõlab hirmutavalt?

Kui otsid õiget spordirinnahoidjat, eelista neid, millel on kaks rinnakorvi, sest taolised rinnahoidjad toetavad rindu paremini. Rinnahoidja kumm peaks olema piisavalt tugev, et rinnahoidja ei nihkuks trenni ajal paigast, samas ei tohi see hakata kehasse soonima. 

Veel tasuks jälgida, et spordirinnahoidja sobiks selle spordialaga, millega tegeled. Jooksmise ja aeroobika jaoks võiks soetada tugevama toega rinnahoidja, mis hoiab rindu võimalikult hästi paigal. Jooga jaoks võiks osta rinnahoidja, millel on tugevad õlapaelad. 

  • Muuda oma toitumist

Parim viis rindade valulikkuse vähendamiseks on süüa madala rasvasisaldusega toite. Töödeldud vähese rasvasisaldusega söögid võivad sisaldada palju suhkrut, seega oleks mõistlik ise valmistada roogi, milles on vähe rasva.

  • Õpi oma rindu armastama

Kui sulle ei meeldi oma rinnad või sa pole oma välimusega rahul, siis on raske sundida end trenni minema. Kuigi oma rindade suurust ei ole võimalik muuta, on võimalik rindu siiski pringimaks muuta, treenides lihaseid, mis asuvad rindade ümber. Vaata siit, kuidas oleks võimalik rindu pringimaks muuta ja oma keha armastama õppida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles