Kuidas ennetada juuste hallinemist?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Juuste hallinemist seostatakse tavaliselt vananemisega, kuid seda põhjustavad ka teised asjad: geneetika, stress, ebatervislik toitumine ja terviseprobleemid. Õnneks on teatuid põhimõtteid järgides võimalik seda protsessi aeglustada.

Geniusbeauty.com vahendab nippe, kuidas ennetada juuste hallinemist:
 

Loobu suitsetamisest
Suitsetamise kahjulikest mõjudest on palju räägitud. Kuid vähesed teavad seda, et suitsetamine põhjustab ka juuste varajast hallinemist. Seega kui sa suitsetad, tasub sellest halvast harjumusest loobuda. Nii väldid sa tahtmatuid halle karvu peas ning säästad suurel määral ka oma keha tervist.

Väldi alkoholi, kohvi ja kiirtoitu
Tänapäeva kiire elutempoga maailmas on need populaarsed joogid ja söögid, mille tarbimine muutub tihti harjumuseks. Suur kogus alkoholi, kofeiini ja ebatervislikku toitu on meie naha ja juuste suurimad vaenlased. Nendest toodetest täielikult loobumine oleks sinu tervisele kõige parem. Kui see on sinu jaoks aga keeruline, siis proovi vähendada tarbitavaid koguseid. Asenda need värskete looduslike söökide ja jookidega, mis sisaldavad palju vitamiine.

Leevenda stressi
Stress on üks põhilisemaid hallide juuste tekitajaid. Pikad närvilisuseperioodid, ärevushood ja pinged põhjustavad juuste pigmendi hävimist. Seega katsu stressi igal võimalikul viisil ennetada ja leevendada – näiteks meditatsiooni, jooga või muu trenniga.

Maga piisavalt
Väga oluline on öösiti piisavalt magada, vähemalt 7-8 tundi päevas. See mõjub hästi nii sinu kehale, nahale kui ka juustele.

Harrasta aktiivset eluviisi
Hea vormi säilitamiseks pead sa pidevalt trenni tegema. See parandab sinu vereringet ja parandab naha tervist. Viibi rohkem aega värskes õhus ja tee trenni ning sinu juuksed ei muutu peagi halliks.

Söö valgurikkaid toite
Valgud on kõige olulisem toitaine naha ja juuste loomuliku pigmendi jaoks. Söö võimalikult palju valgurikkaid toite ning väldi rasvaseid toite. Palju tervislikku valku sisaldavad näiteks kanaliha, kalkuniliha ja muna.

Tarbi B-vitamiine
B-vitamiinid aitavad ennetada juuste hallinemist. Söö toiduaineid, mis sisaldavad palju B2, B6 ja B12 vitamiine, näiteks banaane, piimatooteid, mune ja rohelisi lehtköögivilju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles