Kuidas aru saada, kas tegemist on armastuse või ihaga?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Teadlased pole küll kinnitanud, et armastus esimesest silmapilgust on olemas, kuid see ei tähenda, et me ei mõtleks sellele. Ja värske uuringu järgi võib sinu tundeid teise inimese vastu reeta see, kuidas sa teda vaatad.

Nimelt palusid teadlased uuringus osalejatel kiiresti hinnata sadadel fotodel olevaid inimesi. Fotodel oli nii paare kui üksikuid inimesi. Nende fotode puhul, millel olid paarid, paluti osalejatel otsustada, kas paarid tundsid teineteise vastu seksuaalset iha või romantilist armastust, kirjutab Women's Health Magazine.

Kui fotol oli üksik inimene, siis paluti osalejatel hinnata, mida nemad pildil oleva inimeste vastu tunnevad – kas pildil on keegi, kellega võiks abielluda või keegi, kelle vastu nad tunnevad vaid seksuaalset tõmmet? 

Teadlased avastasid, et kui pildil olevat inimest hinnati abieluvääriliseks, vaatas hindaja fotol olevale inimesele otse silma. Aga kui osalejad ütlesid, et tegemist on kellegagi, kes on nende jaoks seksuaalselt aktraktiivne, vaatasid nad pildil oleva inimese nägu ja tervet keha.

Kuna osalejad hindasid fotosid, millelt vaatasid vastu nende jaoks võõrad inimesed, seega ei saa öelda, et kinnitust leidis fakt, et armastust esimesest silmapilgust ei eksisteeri või, vastupidi, eksisteerib. 

Sellest hoolimata saab uuringus kasutatud meetodit kasutada ka oma järgmisel kohtingul: jälgi seda, kuhu partner vaatab. Kas ta vaatab sulle sügavalt silma või uurib kogu su keha? Tema pilk reedab, kas tegemist võib olla kiindumise või pelgalt ihaga. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles