Märgid, et sinu suhte kallal tasub vaeva näha

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Plaanid oma suhet lõpetada ja alla anda? Sellise otsusega ei tasu kiirustada ja enne peab kõik korralikult läbi mõtlema.

Plaanid oma suhet lõpetada ja alla anda? Sellise otsusega ei tasu kiirustada ja enne peab kõik korralikult läbi mõtlema.

 Youbeauty.com toob välja märke, et sinu suhe väärib veel teist võimalust ja rohkem pingutamist:

  • Sa oled suhtesse palju investeerinud – Mida rohkem asju te oma partneriga ühiselt jagate, seda enam tasub proovida suhet parandada. Välised põhjused nagu lapsed, lemmikloomad või ühine kinnisvara on heaks põhjuseks, miks üritada oma suhet päästa. Kui omavahel ei õnnestu asju selgeks rääkida, siis tasub pöörduda näiteks suhtenõustaja poole. Kolmas inimene võib aidata leida teil kuldset keskteed.
     
  • Te rääkisite lahkuminekust vihahoos – Kui tüli käigus pakub üks suhte osapooltest välja, et võiksite lahku minna, siis tundub kõik läbi olevat. Kuid tegelikult ei pruugi see kohe tähendada suhte lõppu, eriti kui see tuli teemaks vihahoos. Sõnad teevad haiget, kuid see ei pruugi olla see, mida sinu partner tõeliselt tahab.  Vihahoos öeldakse tavaliselt asju ebaratsionaalselt ja läbimõtlemata. Peale tüli rahulikult rääkides saab alles välja selgitada, kuidas te tegelikult tunnete ja mida peaksite oma suhtega tegema.
     
  • Te nääklete palju – Kui sina ja su partner olete paar, kes pidevalt kipub üksteisega vaidlema, siis ei tähenda see kohe, et teie suhe on hukule määratud. Oluline on see, kuidas te eriarvamustega toime tulete ja konflikte lahendate. Sageli kerkivad tülid ülesse, sest olete harjunud erinevat moodi suhtlema. Konfliktide edukaks lahendamiseks peavad mõlemad partnerid üritama näha asju oma kaaslase vaatevinklist ja mõistvalt tema argumendid ära kuulama.
     
  • Teie suhet takistavad välised faktorid – Vahel peab üks osapool minema partnerist kaugele tööle või lihtsalt elugraafikud ei klapi. Kui sellised välised faktorid, nagu geograafia ja ajakava, muutuvad takistuseks, siis võib tekkida lootusetuse tunne ja tahtmine suhe katki jätta.  Kuid tegelikkuses ei pea kohe sellepärast suhet lõpetama. Uuringute järgi tunnevad kaugsuhtes olevad inimesed tihti suuremat emotsionaalset lähedust kui paarid, kes kogu aeg koos on. Kui mõlemad partnerid näevad kaugsuhtes vaeva, siis võib see olla vägagi edukas.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles