Levinud müüdid abielu kohta, mis ei vasta tõele

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: SCANPIX

Endiselt on levinud palju eksiarvamusi nii abielus olemise kui ka abielupaaride kohta. Nende teadvustamine omakorda suurendab eduka abielu tõenäosust.

Yourtango.com toob välja seitse levinud müüti abielu kohta, mis ei vasta tõele:
 

1. Abielus olevate paaride seksielu on vähem rahuldusttekitav kui mitte abielus olevatel paaridel – See levinud müüt ei vasta tõele. Uuringud näitavad lausa vastupidist: abielus olevatel inimestel on palju parem seksielu kui nendel, kes ei ole abielus.

2. Ainult kooselamine töötab hästi ja tavaliselt viib abieluni – Ainult koos elavad paarid on vähem oma kaaslasele pühendunud kui abielus olevad paarid. Paaridel, kes elavad enne abielu koos, on üllataval kombel kõrgem lahutuste määr.

3. Abielunaised kannatavad rohkem koduvägivalla all kui mitte abielus olevad naised – Tegelikkuses on abielus olevatel naistel väiksem tõenäosus sattuda koduvägivalla ohvriks kui nendel naistel, kes elavad ainult oma mehega koos.

4. Abielud elavad tavaliselt truudusetuse üle – Kuigi mõned abielud jäävad peale ühe osapoole truuduse murdmist püsima, siis enamik nendest siiski mitte. Kui usaldus on suhtest kadunud, siis on väga raske seda taastada.

5. Mida rohkem haritud naine on, seda väiksem tõenäosus on tal abielluda – Sellel müüdil ei ole tõepõhja all. Ülikooliharidusega naised abielluvad isegi suurema tõenäosusega kui vähem haritud naised.

6. Lapsed tugevdavad abielu – Lapsed on küll imelised ja muudavad inimesi lähedasemaks, aga samas toovad nad abiellu palju erinevaid väljakutseid ja pingeid. Peab olema valmis laste saamisega kaasnevatele tõusudele ja mõõnadele.

7. Abielus olemisel ei ole olulisi eeliseid – Tegelikkuses on abielus olemisel palju eeliseid ja toob kasu nii füüsilisele kui ka vaimsele tervisele. Abielus olevad inimesed elavad kauem, elavad tervislikumat eluviisi ja on jõukamad. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles