Vabandused, mis muudavad meid pidevalt õnnetuks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Inimesed lükkavad enda soove ja unistusi pidevalt edasi kindlate vabandustega. Elust rõõmu tundmiseks tuleb nendest aga loobuda ja võtta olevikust viimast.

Yourtango.com toob välja levinud vabandused, mis muudavad meid pidevalt õnnetuks:
 

«Ma teen seda järgmine aasta» – Kõige levinum vabandus, kuidas asju edasi lükatakse. Näiteks mõeldes unistuste reisi peale, siis kinnitame endale, et järgmine aasta võtame selle plaani. Kui sa tõesti aga tahad selle ära teha, siis tuleb selle nimel ka midagi praegu ära teha – alustada saab näiteks säästude kogumisega või reisi aja planeerimisega. Järgmisel aastal ei pruugi sa muidu seda ette võtta.

«Ma ei saa seda endale lubada» – Iga inimene väärib aeg-ajalt endale midagi preemiaks. Kellelgi ei ole kunagi raha üleliia, kuid vahel võib iga inimene enda heaolu jaoks veidi kulutada. Lõpuks tasuvad sellised investeeringud ära, sest oled õnnelikum ja tunned elust rohkem rõõmu.

«Ma ei vaja seda» – Elus on palju asju, mida me ei «vaja». Siiski ei ole sellest midagi halba, kui soovid minna nädalalõpuks kodunt eemale või osta omale teatri- või kontserdipiletid. Kuigi saame ka ilma nendeta hakkama, võimaldavad uued kogemused rutiinist välja tulla ja värskendust saada.

«Ma võin läbi kukkuda» – Sa ei pea olema parim, et alustada mingi tegevusega. Uue hobiga tegelemisega alustades ei pea su eesmärk olema professionaaliks saada. Luba endal tegeleda asjadega lihtsalt sellepärast, et sa naudid seda. Põnev on katsetada uute hobidega, et oma peidetud kirgi ja oskusi avastada.

«See pole otstarbekas» – Terve nädalavahetuse filmide vaatamine ja kodus olemine võib tunduda aja raiskamisena, kuid vahel mõjub inimesele hästi ka mitte midagi tegemine. Muidugi ei tasu iga nädalvahetus laiselda, aga soovi korral võid seda vahetevahel endale lubada.

«See pole nii tähtis» – Inimesed lükkavad soovitud tegevusi edasi, sest sisendavad endale, et muud asjad elus on tähtsamad. Tegelikkuses on kõik asjad, mida armastad ja teha soovid, sinu jaos omamoodi tähtsad. Seega tasub võtta aeg maha, et tegeleda enda jaoks meelepäraste asjadega.

«Mul on liiga kiire» – Samuti väga levinud vabandus tänapäeva kiire eluviisiga inimestel. Aega ei ole kunagi üle, seda tuleb lihtsalt vabaks võtta. Peab leidma aega, et tegeleda enda jaoks meeldivate asjadega, sest ainult siis on sul võimalik õnnelik olla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles