Kuidas vähendada looduslikul teel menstruaalvalusid?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Paljud naised kannatavad menstruatsiooni ajal tugevate valude käes. Õnneks aitavad seda leevendada teatud looduslikud vahendid.

The Stir! portaal vahendab kuut nippi, kuidas vähendada ja leevendada menstruaalvalusid:
 

1) Joo rohkem vett – Veepuudus võib soodustada vasopressiini tootmist, mis võib põhjustada krampe. Piisavalt vee joomine ei võta küll valu ära, aga kindlustab selle, et valu ei lähe hullemaks.

2) Tee trenni – Kuigi päevade ajal ei pruugi olla tahtmist trenni teha, siis tegelikkuses võib see hoopis kasulik olla. See vähendab suurel määral menstruaalvalusid. Eriti hea trenn selleks on jooga, mis mõjub väga rahustavalt.

3) Nõelravi K-vitamiiniga – Uuringu järgi võib nõelravi K-vitamiiniga leevendada menstruaalvalusid. Ka nõelravi omaette on efektiivne. K-vitamiin on samuti hea toimega, kuid see vajab veel rohkem uurimist.

4) Loobu rämpstoidust – Tervislikult tasub toituda mitmel erineval põhjusel ja menstruaalvaludest loobumine on üheks nendest. Kofeiin, alkohol, piimatooted, rasvased ja soolased toidud võivad teha krampe hullemaks. Kaltsiumi ja antioksüdantide poolest rikkad toidud aga aitavad neid leevendada.

5) Seksi – Mõned naised väldivad teadlikult seksi päevade ajal. Kui tegelikkuses võib see mõjuda hoopis positiivselt. Orgasmini jõudes vabanevad õnnehormoonid, mis aitavad kasvõi ajutiselt valu leevendada.

6) Hoia sooja – Kui su jalgadel ja alakõhul on külm, siis tekita neile sooja. Näiteks mine sooja vanni, pane jalga soojad püksid või kasuta soojakotti. Soojus aitab lihastel lõdvestuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles