Milline toit aitab kõige paremini kaalu langetada?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Supp on tavaliselt hea toit siis, kui oled haige ja külmetunud, kuid värske uuringu järgi tasuks suppi süüa ka neil, kes soovivad kaalus alla võtta.

Uuringu jaoks küsitlesid teadlased enam kui 20 000 täiskasvanut ja leiti, et supisööjad kaalusid vähem ja nende vööümbermõõt oli väiksem kui neil, kes suppi eriti ei söönud, kirjutab Daily Makeover.

Tuli välja, et supisööjatel olid üldiselt paremad söömisharjumused. Teadlased tuvastasid, et suppi nautivad inimesed tarbisid vähem kaloreid ja rasva ühe päeva lõikes. Eelnevad uuringud olid näidanud, et supp täidab hästi kõhtu ja aitab terve päeva jooksul nälga vähendada. 

Näiteks 2007. aastal tehtud uuring kinnitas, et inimesed, kes sõid eelroaks kanasuppi, sõid söögikorra jooksul 20 protsenti vähem kaloreid kui need, kes jätsid eelroa vahele.

Kuid supp on kasulik veel teistelgi põhjustel. Nimelt näitasid katsed, et supisööjad said rohkem valke, kiudaineid, vitamiine ja mineraale. 

Ent supisööjate organismis oli rohkem naatriumi kui neil, kes suppi ei söönud. Kõige lihtsam viis soola tarbimise vähendamiseks on see, kui valmistad ise suppi. Sel viisil saad ise kontrollida, kui palju on supi sees soola. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles