Toiduained, mis on ka tõhusad puhastusvahendid

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ilmselt on sul koristamise tarbeks kodus mitmeid pudeleid ja purke, kus sees on head puhastusvahendid. Aga enne, kui hakkad kemikaalidega oma majapidamist pesema, võiks vaadata oma köögikappidesse, sest teatud toiduained võivad koristamisel väga tõhusad abimehed olla.

Järgnevalt on välja toodud üheksa toiduainet, mis on tõhusad puhastusvahendid, kirjutab Good Housekeeping.

Sidrun - sidrun eemaldab kergesti mustuse mikrolaineahjust, plekid linadelt ja lööb vasest esemed särama.

Riis - pane lusikatäis keetmata riisi koos sooja vee ja vähese koguse nõudepesuvahendiga vaasi ja raputa seda, et eemaldada mustust kohtadest, kuhu sa käega ligi ei pääse.

Ketšup - ketšup puhastab hästi vaske ja lööb ka auto särama.

Lauasool - soola kare tekstuur aitab eemaldada toiduplekke kappidelt. Samuti aitab see eemaldada kivistunud plekke malmist toidunõudelt.

Kreeka pähklid - kui puidust mööblile on tekkinud täkked või kulumisjäljed, võiks neid hõõruda ilma kooreta kreeka pähkliga. See aitab jälgi peita.

Sidruni- või apelsinijoogi pulber - sidrunijoogipulbris olev sidrunhape aitab näiteks nõudepesumasinast roostet eemaldada.

Söögisooda - söögisooda tuleks oma köögikappides nähtavale kohale tõsta, sest tegemist on väga tõhusa abimehega. Kui segada söögisoodat sooja veega, saab väga hea puhastuspasta, millega saab paljusid asju puhastada, näiteks aitab see ehteid särama lüüa.

Äädikas - ka äädikas on hea puhastusvahend. Äädikas võib pesu värskemaks muuta, vaibalt plekke eemaldada, aknaid särama lüüa jne. 

Viin - viina abil saab kroomitud esemeid ja portselani puhastada. Lisaks aitab see riietelt ebameeldivaid lõhnu eemaldada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles