Nõuanded, kuidas jalgade eest suvel hoolitseda

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Su jalad vajavad hoolt aasta läbi, kuid eriti tasub oma jalgade välimusele ja heaolule tähelepanu pöörata soojade ilmadega.

Women's Health Magazine vahendab seitset nippi, kuidas jalgade eest suvel hoolitseda:
 

1) Koori jalgu vähemalt kord nädalas – Koorimine aitab vabaneda pindmistest surnud naharakkudest, mille tulemusel jalad muutuvad pehmemaks. Tänu sellele on ka jalgade kreemitamisel paremad tulemused. Kuivemate jalgade puhul eelista suhkru baasil koorijaid soola baasil koorijatele, et vältida liigset  naha kuivatamist.

2) Väldi jalgade leotamist – Vastupidiselt levinud arvamusele võib jalgade vannis leotamine veelgi rohkem jalgu kuivatada. Kanna kehakoorija kuivale nahale ning pühi see maha niiske rätikuga.

3) Kasuta pimsskivi – Pimsskivi on aegumatu abivahend jalgade eest hoolitsemisel. Kasuta seda pesemas käies iga päev või üle päeva. Hõõru tugevamalt kohti, mis on kõvemad, ning avalda juba pehmele piirkonnale võimalikult vähe survet.

4) Niisuta hoolikalt – Sinu kannad on kogu aeg suure surve all ning selle tulemusena kipuvad need kergemini kuivama kui ülejäänud jalg. Neid kaitseb paksem nahk, mis tähendab, et seda on ka raskem niisutada. Pane kehakreemi või õli kohe peale duši alt tulekut jalgade peale, et need saaksid omandada võimalikult palju niiskust. Parima tulemuse nimel tasub enne magamaminekut veel kord kreemitada.

5) Ära unusta päikesekreemi! – Paljud inimesed unustavad jalalabadele päikesekreemi panna. Kuid seda tuleb kindlasti teha, sest kaitset vajavad sealne nahk ja ka varbaküüned. Päike, tuul ja liiv võivad suvel väga tugevalt kuivatada küünte juures olevat nahka.

6) Söö jalasõbralikke toite – Mõned toidud võivad põhjustada sinu jalgade paisumist. Seda võivad teha eelkõige kõrge soolasisaldusega toidud. Oma jalgade heaolu nimel väldi pakendatud toite, mis sisaldavad palju soola. Sama kehtib ka kõrge suhkrusisaldusega toitude kohta.

7) Lase varbaküüntel hingata – Kuna küüned on osa sinu kehast, siis nad vajavad normaalseks kasvuks aeg-ajalt «hingata», et vabaneda kemikaalidest. Selle tõttu tasub pidada vahepeal küünte värvimisest pausi. Kuus tasub olla vähemalt nädal aega ilma küünelakita. See väldib seda, et küüned muudaksid ise soovimatult värvi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles