Kuidas tööl oma arvamusega rohkem läbi lüüa?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tööandjad hindavad töötajaid, kellel on värsked mõtted ja kes suudavad neid hästi esitleda. Selleks on vaja tihti olla töö juures loominguline ja ideid genereerida.

Mida teha, kui sinult küsitakse arvamust näiteks firma edasise tegevusplaani kohta? The Huffington Post toob välja seitse viisi, kuidas töö juures rohkem loominguline olla ja oma ideid hästi esitleda.
 

1) Ära ütle midagi, kuni sul pole midagi öelda – Kui sul pole oma ideid ja arvamust veel välja kujunenud, siis kasuta seda aega oma kolleegide mõtetega tutvumiseks. Tutvu oma kaastöötajate meeleoluga ja tunneta, mis laadi mõtted neile peale lähevad ning võid nendest saada inspiratsiooni.

2) Kuula tähelepanelikult – Pane tähele, mida teised inimesed ütlevad, ning töötle nende ideid oma peas läbi. Kui sa süvened teiste mõtete kuulamisele, siis pälvid sa kolleegide seas austust. Eriti pane tähele oma kaastöötajate presentatsioonide viimaseid lauseid, sest nendes sisaldub enamasti juhtmõte.

3) Usu oma ideedesse – Ole veendumusel, et sinu ideed on väga head ja väärivad tähelepanu. Esimene idee, mis pähe tuleb, on tavaliselt kõige parem. Kuid arvesta, et ka väikesed mõtted on kindlasti väärt mainimist.

4) Jää endale kindlaks – Loominguline olemine peab tekitama rahulolu eelkõige sinus endas. Kui sa ütled ainult neid ideid, mida sa arvad, et kohe aktsepteeritakse, siis piirad sa oma mõistust. Kui pead oma mõtteid heaks, siis tutvusta neid ka teistele!

5) Pea igat oma ideed heaks – Suhtu kõikidesse oma mõtetesse enesekindlusega. Esitle neid teistele väga enesekindlalt ning seleta need võimalikult hästi lahti, et sul õnnestuks oma kolleegide poolehoid võita. Ole järjepidev ja täpne ning katsu võimalikult lühidalt oma idee tuum teistele ette kanda.

6) Esitle oma ideid seisukohtadena, mitte küsimustena – Küsimused jätavad mulje, et sa pole oma mõtetes ise 100 protsenti kindel.  Näiteks alusta lauset: «Me peaksime...» mitte «Kas me äkki peaksime...»

7) Ole avatud oma kolleegide täiendustele – See on oluline samm, kuidas oma ideedega töö juures läbi lüüa. Väga võimalik, et kolleegid tahavad sinu mõtet natukene täiendada või muuta. Igal viisil peab olema kaastöötajate soovitustele ja arvamustele avatud, et võidaksid suurema heakskiidu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles