Golf – suurepärane viis kaalulangetamiseks ja vaba aja veetmiseks

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Golfikultuur areneb Eestis väga jõudsalt, sest tegemist on suurepärase treeninguga igas vanuses meestele ja naistele. Lisaks heale vaba aja veetmise viisile, põletab see väga palju kaloreid ja aitab säilitada nii vaimset kui ka füüsilist tervist.

23.-26. juulini toimuvad Jõelähtmel Estonian Golf & Country Club (EGCC) golfikeskuses Golfi Euroopa Meistrivõistlused naistele, kus osaleb ka Eesti naiskoondis. Uurisime rohkem golfi kohta golfiklubi juhatajalt Hanno Krossilt.

Kui paljud eestlased tegelevad hobikorras golfiga?

Ametliku statistika järgi tegeleb Eestis golfiga 2500 inimest, aga nemad on need, kes on golfiklubides liikmed. Perioodiliselt tegelevad golfiga umbes 3500-4000 inimest. Naised moodustavad sellest 30 protsenti ja see osakaal kasvab iga aastaga. Meie klubis on kasvanud see arv viimase seitsme aastaga kümme protsenti.

Mis vanuses inimesed kõige rohkem golfiga tegelevad?

Keskmine vanus on 45 eluaastat, aga enamus mängimisega alustavad inimesed on vanuses 28-45. Viimasel viiel aastal on selles grupis mängijate hulk olulisel määral suurenenud. Väljakujunenud golfiriikides on keskmine vanus muidugi suurem, kuna teaduslikult tõestatud uuringute järgi elavad golfimängijaid kauem, siis ei ole harv näha klubis ka üle 80-aastaseid pidevalt mängimas. Kuna golf on Eestis alles 20 aastat vana, siis meil on palju 50-60-aastaseid, kes kümme või 20 aastat tagasi hakkasid mängima.

Kas see sobib ka kaalulangetamiseks?

Kaalulangetamiseks on golfimäng kolm korda efektiivsem kui intensiivne aeroobika. Golfis kulutad ühe mänguringiga 2500 kilokalorit ning kuna tegemist on madala intensiivsusega spordialaga, siis on see parim viis rasvapõletuseks. Üldiselt golfi mängivatel inimestel ülekaalu probleeme ei esine ning suvega langetavad nad iseenesest mitu kilo, kuna mänguringi ajal kõnnitakse 10-11 kilomeetrit. Aktiivsemad mängijad kõnnivad hooajal üle tuhande kilomeetri. Kuhu sa muidu nii palju kõnniks?

Millega peaks golfiga tegelemisel arvestama ja millest alustama?

Arvestama peaks sellega, et tegemist on ühe maailma kõige tehnilisema alaga, kus tulemused ei tule esimesel päeval. Samuti on see väga mentaalne ala, sest mäng sõltub sinu otsustest ja suhtumisest ümbritsevasse. Golf on ala, kus saad areneda elu lõpuni  kui mitte enam füüsiliselt, siis tehniliselt ja strateegiliselt on võimalik oma mängu pidevalt parandada. Alustama peaks eelkõige mitte kõige kõrgematest lootustest ja soovist iga mänguringi nautida, kui Green Cardi kursus on läbitud. Arvestama peab ka sellega, et golf hakkab meeldima väga kiiresti. Ideaalne on golfi tulla õppima koos perega  see on hea moodus, kuidas veeta kvaliteetset aktiivset aega värskes õhus koos oma partneri ja lastega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles