Teaduslikult tõestatud koostisained, mis vähendavad kortse

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tänapäeval on müügil väga palju vananemisvastaseid tooteid, kuid nende tõhusus on väga erinev. Teaduslikult on tõestatud, et mõned koostisained tõepoolest aitavad võidelda naha vananemise vastu.

Women's Health Magazine toob välja kolm teaduslikult tõestatud koostisainet, mis vähendavad kortse:
 

  • Retinool

Retinool stimuleerib kollageeni tootmist ja hajutab hüperpigmentatsiooni. Pikaajaliste uuringute tulemusel peetakse seda kõige tõhusamaks vananemisvastaseks koostisaineks. See aitab naharakkudel uueneda, hoiab poorid puhtana ja ennetab vananenud naha tuhmi ja kuiva väljanägemist. Juba peale nädalat aega selle koostisainega toote kasutamist tundub sinu nahk pehmem ja siledam. Tänu uuele kollageenile hakkavad soovimatud pruunid laigud hajuma nelja kuni kuue nädala jooksul, kortsud kaheksa kuni kaheteistkümne nädala jooksul.

  • C-vitamiin

C-vitamiin on kasulik mitmes mõttes: see suurendab kollageeni tootmist, vähendab värvimuutusi ja ühtlustab nahatooni. Mõned uuringud on näidanud, et see muudab naha ka pehmemaks ja siledamaks. Antioksüdandina aitab see parandada UV-kiirgusest saadud kahjustusi. Tänu sellele kaitsevad ka päikesekreemid nahka paremini, mille tulemusel tekib vähem päikesekahjustusi ja kortse.

  • Alfahüdroksiidhapped (AHA-happed)

Teadlased on välja selgitanud, kuidas AHA-happed töötavad molekulaartasandil. Need on tugeva kooriva toimega, mis eemaldavad surnud naharakud ja toovad välja värske naha. Kogunenud surnud nahk muudab meie nahal olevad laigud tugevamaks, kortsud tunduvad sügavamad ja nahk ei peegelda valgust. Mõnedel toodetel on kirjas, et sisaldab alfa hüdroksiid hapet, teistel võib olla kirjas piimhape või glükoolhape, mis on kõige tihemini kasutatavamad AHA-happed. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles